Geri

İbrahim Sandıkçı Başkan’dan Yılbaşı Hediyesi

Çiftlik Caddesinde eserlerini seslendirmeye devam eden Hasan’ın şöyle bir Cümbüşüne baktım değişme vaktinin geldiği açıkça ortada.

11:36:25 | 2021-10-27
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Tam 17 yıl önceydi. Sokaklarda müzik yapan kendi kendine stüdyo ya girerek CD dolduran ve bunu satarak geçimini sağlayan Hasan’ın o dönem eskiyen Cümbüşünü değiştirilmesine katkı veren biri olarak bu davranışın büyük bahtiyarlığındayım.

S TV de canlı yayındayız. Hasanı Canlı yayına çıkarttım. Birkaç güzel eser sonrası
-Söyle bakalım Hasan Ağabey ne eksiğin var ne istiyorsun bizlerden ? dedim.
O da : -Ağabey Cümbüşüm eskidi yenileyemiyorum. Çok pahalı” der demez derhal arkadaşlarıma dönemin Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i telefonla bağlamalarını istedim. Osman Genç’e Hasan’ın ilçe sınırları içerisinde bir sakini olduğunu Cümbüşünün eskimesi nedeniyle müzik yapamaz duruma geldiğini belirttim.

Osman Genç canlı yayında Hasan’ın bu isteğini yerine getirebileceklerini söyleyince Dünyalar Hasan’ın olmuştu. Aradan kısa bir zaman geçti ve Hasan’ın dört gözle beklediği Cümbüş hemde 2 adet Osman Genç’in hediyesi olarak kendisine yine Canlı Yayında teslim ettik.

Son günlerde yine Çiftlik Caddesinde eserlerini seslendirmeye devam eden Hasan’ın şöyle bir Cümbüşüne baktım değişme vaktinin geldiği açıkça ortada.
CANİK BELEDİYE BAŞKANIMIZ sayın İbrahim Sandıkçı ilçe sınırları içerisinde yaşayan sokak sanatçısı Hasan ile ilgili kendisine mutlaka özel destekler sağladığı kanaatindeyim. Ancak Hasan’ımızın CÜMBÜŞÜ’nün eskidiği ve bu yüzden Hasan’ın müzik yapmasında zorlandığı gelen bilgiler arasında. Sevgili Başkan sizlerde bu güzel insanın müzik yapabilmesine devam edebilmesi için gereken hassasiyeti göstereceğinize şüphemiz yoktur. İnanıyoruz ki Hasan’a sizlerin sayesinde yeni yıl hediyesi güzel bir Cümbüş Ne güzel olur ne güzel !





Yazıyı Sesli Dinle