Geri

12 Eylül ve Bizim Asker!

Şimdi çok iyi anlıyor ve biliyoruz ki ne 1960 darbe girişiminde bulunanlar, ne 1980 12 Eylül ihtilalini yapanların ülkemizin üzerinde farklı emelleri ve şahsi çıkarlarından başka bir şey düşünmedikleri açık bir şekilde görülmüştür.

10:49:53 | 2023-09-12
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Asker milletiz vesselam. Darbe günlerinde de esas duruşumuzu bozmamıştık. Bilseydik sonradan gördüğümüz ve sonradan öğrendiklerimize bakarak esas bizim duruşumuzu sergilerdik.

İşte Asker milletiz. Hep sol yanımızı bağlar bu hissiyatımız bizleri. Çarşıda, törende nerede bir askerimizi görsek gidip kucaklayasımız gelir. Mehmetçik duygusu hiç bir zaman bitmedi milletimizin yüksek duygusunda.

Böyle olunca da, "darbe yapan generallerin de bir bildiği vardır" hissiyatında "doğrudur yapılanlar" deyip gelişmeleri izledik yıllarca. Ancak 15 Temmuz darbesine gelinceye kadar askerin, generallerin, paşaların görevlerinin ne olduğu, ne olmadığı konusunda ülkemiz aydınlandı. Bir zihniyet ve onun menfaatçi, tuzakçı müritleri 1980 12 Eylül darbesi ve onun öncesinde 1960 ihtilali gelişmelerini hayal ederek bir maceraya kalkışınca yedisinden yetmişine darbelere ve ihtilallere karşı bilinçlenmiş millet bu hayalcilerin rüyalarına karabasan gibi çöktü.

Artık asker bizim asker. Yani gerçek amaç ve hizmete idrak eden asker. Mehmetçik Geri Döndü! Elleri kına yakılarak askere gönderilen çocuklarımızın sayısı hiç azalmadı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra. Ne 1960 ihtilali ne 1980 ihtilali ve sonarısında yaşanan darbe girişimi artık ülkemizin demorasi anlayışından defeedilmiştir.

12 Eylül 1980 darbesinde daha orta okul sıralarında bu korkunçluğu yaşadık gördük. Evlere düzenlenen baskınlar, sorgusuz sualsiz götürülen komşu aağabeyler ve düşüncelerinden dolayı mimlenen amcalar, dayılar.

Küçüklüğümüzde anlayamadığımız ve "Asker Yapmışsa Doğru Yapmıştır" mantığına 15 Temmuz'da bu düşünceye dur denildi. Çavuşun komutan, subayın garnizon komutanı, garnizon komutanının Belediye Başkanı olmasına izin verilmemiştir.

12 Eylül 1980’nin yaşattıkları gözümüzün önünden film şeridi gibi geçirilmesi ülkemizde yeniden bir daha böyle hain girişimlerde bulunanların başına neler geleceğini kararlılıkla gösterilmiştir.

1980 12 Eylül Darbe-ihtilalinde tutuklanan parti genel başkanlarının söylediği tek bir şey vardı;
-En kötü demokrasi darbe ve ihtilallerden daha iyidir! sözünü anlamamıştık…

Şimdi çok iyi anlıyor ve biliyoruz ki ne 1960 darbe girişiminde bulunanlar, ne 1980 12 Eylül ihtilalini yapanların ülkemizin üzerinde farklı emelleri ve şahsi çıkarlarından başka bir şey düşünmedikleri açık bir şekilde görülmüştür.

O yüzden okullardan, parklardan, sokak tabelalarından bu ihtilalcilerin, darbecilerin isimleri bir bir aşağı indirildi.

Ne güzel Ne güzel…


okan dilek12 eylül15 temmuzdarbeasker


Yazıyı Sesli Dinle