Geri

Efsaneler ölür mü ?

Yaş aldıkça insan da yaşadıklarıyla tecrübelenir, sahip olduğu birikim ve tecrübelerle yoğrularak bilgeliğini insanlık için hizmet verdiği alanda perçinleştirir.

17:03:34 | 2024-04-22
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Yaş aldıkça insan da yaşadıklarıyla tecrübelenir, sahip olduğu birikim ve tecrübelerle yoğrularak bilgeliğini insanlık için hizmet verdiği alanda perçinleştirir. Samsunspor sevgisi ve sevdasında olan malzemecisinden, futbolcusuna, yöneticisine, kulüp başkanlığı yapmış her bir değer bu sevgi ve sevdaya ömrünü verir. Saçlarını ağırtır, parasını yatırır geri almaz hatta hibe eder. Bu bir düsturdur, bir duruştur, bir sağduyu ve örnek davranıştır.

Sonra bu teknenin içinde yoğuruluyor olmanızdan dolayı süreç sizi taşır hak ettiğiniz yere. İsmail Uyanık Efsane Başkanımız da bu sürecin içerisinde yer almış Samsunspor Sevdası ve Samsun Aşkı ile yanıp tutuşan bir değerimiz olmuştur. Aldığı bayrağı her dönem, her sezon daima yukarıda tutulmasını sağlamış şehrimizin de sembol gurur isimleri arasında yer almıştır.
Gurbette, yolculukta, çay sohbetinde karşılaştığınız her kimse sohbete başlar başlamaz önce onun adını söyleyerek başlar. Çünkü herkese temas etmiş, herkese dokunmuş, herkesin sevincinde ve üzüntüsünde yanında yer almıştır. Dokunmazsan hissedemez, hissedemezsen yaşayamazsın. Yaşadığındarn bir şey anlamazsın. Varlıkta ve yoklukta İsmail uyanık başkan bunu en sessiz kaldığı zamanlarda bile yapmıştır memleketine.
Hatta Ticaret insanı olmanın tecrübesi ve tüm işleyiş, kazanımlarını bir kenara bırakarak yeniden Samsun diyerek memlekete gelmiş olması ne muhteşem, ne büyük gurur örnek davranıştır hepimiz için. Allah bizlere de nasip etsin inşallah. Memleket Hasreti ile yanıp tutuşan herkes şehrimize hizmet edebilmenin heyecanını nasibini yaşatsın bir kez daha.
İsmail Uyanık dönemi sonrası adının geçtiği her bir sezon herkesi heyecanlandırmış heyecan veren beklentilere taşımıştır. Bir yolculukta,bir çay sohbetinde, bir yemek buluşmasında önce onun adı söylenir ve selamlar iletilmesi istenir. Aklınıza hayalinize gelmeyecek şahsiyetler, belediye başkanlarından milletvekillerine, hükümetin ilgili bakanlıklarından, taraftarına, sporcusuna, yöneticisine, çay servisi yapmış emekçisine kadar herkesin bir hikayesi vardır onunla. İnsan olmanın ve erdemli insan olmanın bir sonucudur bu. Bu hissiyat dün İsmail Uyanık Başkan da vardı, dün vardı,yarın sonraki günlerde de hep varolmayı sürdürecektir.
TFF Federasyonu Başkanlığına adaylığını açıklıyor olmanın temelinde işte sadece küçük bir damlası futbol adamı olmanın gelişmeleri yatar altında. Dile kolay 40 yıla yakın bu camianın, sporun ve futbolun içinde bulunuyor olmak ve her gün biriktire biriktire, artttıra arttıra, üzerine koya koya bu görevlerin insanı olduğunun altını kalın bir çizgiyle çizerek ‘Ben Burdayım” demiş olması bizlerinde göğsünü kabartmıştır.
Hatırlarım bir konuşmasında TFF de yaşananlar da kimi kulüplerin korumaları, silahlar ve tehditler altında seçimlerin kaderinin, verilecek olan oyların renginin değiştirilmek istenmesine nasıl göğsünü siper ettiğini. Bu cesareti ancak Samsun Sevgisi, Samsunspor Sevdası, Şehrimizi seviyor olmanın gücüyle mümkün olmuştur. Bizim silahımız bayrağımız, bizim gücümüz enerjimiz cesaretimiz Memleket Sevdasıdır. Bundan büyük silah mı olur muş.
Helal olsun İsmail Uyanık Başkanımıza, Yaşasın Varolsun yolu açık olsun. Allah hak ettiği yerlerde şehrimizi de temsil edecek olmasıyla gururumuz olsun. Ne güzel ne güzel. Efsaneler ölmez, öldürülemez, yok edilemez. Dünya Döndükçe, Bizler Yaşadığımız sürece adı başımızın üstünde, sevgisi kalbimizde olmayı sürdürecektir. Ne güzel ne güzel.


İsmail UyanıkTFF


Yazıyı Sesli Dinle