Geri

Samsun Sevdalılarının Sergisi!

Hüseyin Kösebay'ın kurduğu "Samsun'un Dünü Bugünü Nostalji" dayanışma hoşgörü internet sitesi bir anda binlerce Samsun Sevdalısını bir araya getirdi.

09:23:29 | 2023-06-08
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Her şey en özel ve hiç bir yerde görmediğimiz bir kaç kare fotoğrafın paylaşılmasıyla başladı. Hüseyin Kösebay'ın kurduğu "Samsun'un Dünü Bugünü Nostalji" dayanışma hoşgörü internet sitesi bir anda binlerce Samsun Sevdalısını bir araya getirdi.

Öyle ki paylaşımlar uzun yıllar birbirini göremeyen arkadaşları, akrabaları, komşuları buluşturdu. Fotoğraflar Nostalji Paylaşımlarını aştı ve grup üyeleri için bir sorumluluğa dönüştü. Eğer kendinde yoksa üst komşu, yanında ki arkadaşı ile fotoğrafların paylaşılması gerektiği konusu aynı sorumlulkla platform sayfasına aktarıldı. Bu duyarlılık bir sevdaya, hasret gidermeye, özlenen o günlerin muhteşemliğine dönüştü.

Ben de bu hissiyatın içerisinde hiç kimsede olmayan çok özel fotoğraf karelerini paylaştım.

Helal Olsun! Bitti mi? Hayır asla!

Şimdi bu paylaşımlar sergiye dönüştürüldü. Doğrusu da buydu. Gören, duymayan, bilmeyenler için "SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLARLA 1937'DE SAMSUN" Konulu ilk defa görebileceğimiz fotoğraflarla, fotoğraf sergisi resmen hayata geçiriliyor.

Hüseyin Kösebay'a buradan bir kez daha bu duyarlılığı gösterdiği, memleket insanı olmanın sağ duyusunu böylesine güzel bir hareketi başlattığı ve Samsun'u harekete geçirdiği için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Grubumuzun yöneticilerine, fotoğrflarla muhteşem ve örnek şehir Samsun'umuzun gurur duyulan tarihimizi ve şehrimizin kimliğini ortaya koyulmasında sandıklarından, yastık altlarından, albümlerin en son sayfasına kadar araştırarak paylaşan grup üyelerimize binlerce teşekkür ediyoruz.

Bu muhteşem sergide ayrıca emeği geçen Samsun'un Dünü Bugünü Nostalji Grubu Kurucu/Yöneticisi Emin Kırbıyık, Samsun Yerel Tarih Grubu Başkanı Ahmet Alp Doğru, ASKON Samsun Şubesi Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği Başkanına teşekkür ederiz.

Ve bu sergiye gidiniz. Tıklım Tıklım dolsun salon !

Samsun'umuza sahip çıkışımızın fotoğrafını çekiniz! Gurur duyunuz, göğüslerinizi kabartınız, başınızı dik tutunuz! Çünkü böyle bir oluşum ve buluşma, kaynaşma dayanışma ancak ve ancak Samsunlulara yakışır.

Ne güzel ne güzel.


Samsun'un Dünü Bugünü Nostalji

"SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLARLA 1937'DE SAMSUN"
Konulu ilk defa görebileceğimiz fotoğraflarla, fotoğraf sergimizi onurlandırmanızı bekleriz.

Hüseyin Kösebay
Samsun Dünü Bugünü Nostalji Grubu Kurucu/Yöneticisi
Emin Kirbiyik
Samsun Yerel Tarih Grubu Başkanı
Ahmet Alp Doğru
ASKON Samsun Şubesi Başkanı
Dr. Ahmet Aydemir
Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği Başkanı
Açılış : 10.06.2023 Cumartesi
Saat : 11:00
Yer : Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi
Kılıçdede Mah. Fuar Alanı Kümesi Sok. No: 47 İlkadım / Samsun
Cerrahi El Aletleri Müzesi


okan dilekhüseyin kocabaysamsunfotoğrafsergiemin kırbıyıknestalji


Yazıyı Sesli Dinle