Geri

Menajerler, siyasiler kapıda bekliyor. Ancaaaak!

Hep söylendiği gibi spor siyasetin önüne geçer, spora siyaset bulaştırılmaz. Ama seçim arifesinde bu hengamede kapısından dahi içeri girmemiş, bu kulüp ne yapıyor, ne ediyor diye bir kez bile sormamış olanlar Samsunspor’u ziyaret edeceklerdir. Boy boy armanın önünde fotoğraflar çekinecekler ve servis edilecek.

13:17:14 | 2023-04-13
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bugün tüm yayın organlarının hep bir ağızdan ortak konuşmuşçasına Samsunspor’un bu mutlu gününü kaleme aldığını düşünüyorum.

Hep söylendiği gibi spor siyasetin önüne geçer, spora siyaset bulaştırılmaz. Ama seçim arifesinde bu hengamede kapısından dahi içeri girmemiş, bu kulüp ne yapıyor, ne ediyor diye bir kez bile sormamış olanlar Samsunspor’u ziyaret edeceklerdir. Boy boy armanın önünde fotoğraflar çekinecekler ve servis edilecek.

Diğer yandan şimdi menajerlere yeni bir ekmek kapısı gibi görünen bu başarı da adeta kamp kuruldu. Arayan, soran, hayırlı olsun diyen, tebrik eden vs… Binlercesi mesajlarıyla sevimlilik yapacak.

Ancaaakk!

11 yıldır bu eziyeti, sabrı yaşayan Samsunspor bir daha onun adamı, bunun gönderdiği isim, şunu da alın ve hatta hatta bakan ve milletvekili aracılığı ile yönetime, başkana ulaşmak ister (Bu sıkça olan bir durum), işte burada sağ duyulu ve aklı selim hareket edilmesi gerekmektedir. Çünkü son 11 yıldır Samsunspor bu ve buna benzer bir çok doğru veya yanlış davranışları muhakkak olmuştur. Hatır, gönül alma, üstüne bir söz söyleyememe vs. konularına kapılarını kapamalı, bütçesini de adam gibi zorlayarak bugün Süper Lig'de tutunabilecek bir takım oluşturmalıdır.

Süper Lig'in ilk senesinde eğer kaldınız kaldınız, kalamadınız aynı sorunlar yeniden yaşanması mümkün mevzular olacaktır. Çünkü ilk yıl elde edilecek Federasyon ve maç gelirleri, futbolcu transferi ve satışlarından hatırı sayılı bir bütçe oluşacaktır. Kupa maçında galip geldin para, berabere kaldın para, ligde deplasmanda maç kazandın para, bir de İlk 5'de yer aldın mı kesenin ağzı Samsunspor’a açılacaktır.

Haa… Ligde kalmadan söz ederken Rahmetli efsane Başkan Hasbi Menteşoğlu’nun bir sözünü de hatırlatmakta yarar görüyorum.

Efsane Başkan Ne demişti: - Ligi ilk onda bitirmişsek Biz Zaten Şampiyon Olmuşuz.

Gerçekten de çok doğru.

İlk 10'da yer almak büyük bir başarı olacaktır takımımız için, hatta şampiyon gibi oluruz.

11 Ayın Sultanı'nda 11 yıllık hasreti gidermenin tadı da bir başka oldu. İftar sofralarını bekleme süresinde konuşulan tek konu bu. Uzun yıllar hasreti çeken yaygın ve ulusal kanalların canlı yayın araçlarını, ekranlarda maç yorumlarını yapan o tanınmış spikerlerini, yorumcularını sık sık görebileceğiz. Belki onlara seslenerek doğru cümlelerle yapacakları yorumları bile dile getirilmesi mümkün olacaktır.

Dün biz bunları yaşadık gördük. Burası Samsun. Karadeniz’in tam ortası.

Ülke sevdalılarının vatan ve bayrak sevgisini formanın, armanın değerini bilen Kurtuluş Mücadelesinin kıvılcımını yakan şehir.

Bu ateş dün hiç sönmedi, yarın da gelecek yıllarda da sönmesin. Taraftarımızın gırtlaklarını yırtarcasına takımına güven veren örnek kimliği, bu kez şovları ve muhteşem tezahüratlarıyla bir kez daha kimlik kazanacaktır. Artık taraftarımızda Süper Ligde oldu.

Ne güzel ne güzel.


OKAN DİLEKSAMSUN19 MAYISŞEHİR RUHURUHSAMSUNSPORSAMSUNSPOR HABERLERİSÜPER LİG


Yazıyı Sesli Dinle