Geri

Turkey'ciler ve mevzular

Bilindiği gibi Turkey ingilizce de (Hindi)  anlamına geliyor.  Yıllardır bu yakıştırmaya maruz kalan ülkemiz,  Hükümetimizin ve elbette ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ciddi çabaları sonucunda TÜRKİYE olarak yazılmaya başlandı.  

13:02:28 | 2023-07-13
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Antalya da Halı ve yer kaplamaları fuarı Domotex gittiğim ziyarette Fuar Alan haritası ve tüm panolarda TURKEY yazıldığını gördük. Ülkemizin uzun yıllardır bu illet sözcükten kurtulmak için ne büyük mücadele verdiğini biliyoruz. Çok şükür sonunda aylar önce hatta geçtiğimiz yıl tüm platform ve uluslararası faaliyet etkinlik, buluşma ve toplantılar da masanın üzerinde yazılan isimliklerde TÜRKİYE olarak ülke adımız doğru yazılmaya başlandı.

Bilindiği gibi Turkey ingilizce de (Hindi)  anlamına geliyor.  Yıllardır bu yakıştırmaya maruz kalan ülkemiz,  Hükümetimizin ve elbette ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ciddi çabaları sonucunda TÜRKİYE olarak yazılmaya başlandı.  

Yabancı ülke Halı ve Yer Döşeme konusunda  güçlü firmalar da Antalya ANFAŞ fuarında reyonlarda yerini aldı.

Fuar alanına girildiğinde yer tespit harita krokisinin üzerinde TURKEY Domotex yazıyor olması bir kez daha canımızı sıktı, üzüntümüzü arttırdı. Bu konuda organizasyonun Türkiye ayağı, ya da bu broşürlerin ön hazırlayıcıları denetleyiciler ve onaylayıcılar bu konuda neden hala Turkey ismini kullanmasına, yazılmasına, ısrar edilmesine izin vermekte anlaşılır gibi değil. Burası  Türkiye ! Türkiye ! Turkiye !

**

15 Temmuz zihniyeti ve 6’lı masalcılar

Genel seçimlere 6 siyasi parti lideri bir beraberlik kurmaya çalıştı. Başardılar başaramadılar bunun yorumunu ülkemizde ki seçmenler gayet iyi yapabilmekte.  O günleri bir hatırlarsak

-Ahmet, sana cumhurbaşkanı yardımcılığı, muhterem sende gel sana da aynısı, uzakta kalma sende gel, haa sizde vardınız dimi sayın belediye başkanları size de cumhurbaşkanlığı yardımcılığı…. Ha bi de ana muhalefet’in milletvekili adayı olmayanların kimisinin bakanlık hayali suya düştü, bir diğerinin Başbakanlık beklentileri…. Bu satır uzarrr gider.

Sevgili okurlar bu Serv Anlaşmasından beter parçalama planının 15 Temmuz Kahpe hain girişimi organizasyonundan hiçbir farkı olmadığı görülmüştür. Hain Darbe Girişimini hatırlayın. Bulunduğunuz ilin garnizon komutanı Vali, Başçavuş Büyükşehir Belediye Başkanı, Subayları ilçe belediye başkanı, uzman çavuşlar ilçe emniyet müdürü vs yaz babam yaz bitmez. İki satır yukarda yazdığım 6’lı kazı kazancı zihniyet ile 15 Temmuz Hain Darbe girişimi pazarlığı yapanları siz karşılaştırmasını yapın ve yorumlayın. Bir kez daha bu ülkenin değerleri ve vatan sevdalıları gereğini yaparak bayrağı gönderde kalmasını sağlamıştır.

**

Bülent Ecevit-Clinton, Erdoğan ve Bıden unutulmaz fotoğraflar

Dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit'in üç sente muhtaç kaldığımız yıllarda ABD Başkanı Clinton'u ziyaret etmiş Clinton'ın Başbakanımızı nasıl dinlediği ve Ecevit'in ABD başkanının karşısında nasıl bir vücut dili ile konuştuğu fotoğrafını görünce kahrolmuştuk. Yıllarca konuşuldu o fotoğraf. O karenin ne olduğu nasıl bir fotoğraf olduğunu burada yazmayacağım. Merak eden Arama Motoruna yazınca bulacaktır

Yapılan son NATO toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rahmetli Bülent Ecevit görmüş olsaydı, o toplantıya izleyici değil de davet edilmiş bir devlet başkanı olarak katılım göstermiş olsaydı ne düşünürdü? Bülent Ecevit, Clinton buluşmasında ki fotoğrafa bir de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD başkanı BIDEN ile yan yana gelip birbirlerine sarılmış espri yapıp övgü dolu sözlerin uçuştuğu fotoğrafını karşılaştırmasında nasıl bir iç geçirmesi yapardı ?

Biz çok fotoğraf gördük. Ülkemizin başbakanının kafasına yumurta bile atıldığına şahit olduk. Neler görmedik ki. NATO toplantısında ülkemizi temsilen bu toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD başkanı Bıden ile fotoğrafları da gelecek yıllarda konuşacağımız ve hafızalarımıza kazanan unutulmaz muhteşem kareler olarak hatırlayacağımız muhakkaktır. Ne güzel ne güzel...


okan dilektürkiyeturkeyfuarsamsunantalya


Yazıyı Sesli Dinle