Geri

Amatör’ün 35 yıllık kanayan yarası ve…

Samsun'u Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde temsil eden Samsun Basketbol İhtisas Kadın Basketbol Kulübü, servis konusunda yıllardır Samsun Amatör Mücadelenin yaşadığı büyük bir sorunun bir parçası olarak gündeme geldi.

11:17:20 | 2021-11-05
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Samsun'u Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde temsil eden Samsun Basketbol İhtisas Kadın Basketbol Kulübü, servis konusunda yıllardır Samsun Amatör Mücadelenin yaşadığı büyük bir sorunun bir parçası olarak gündeme geldi.

Keşke aldığı galibiyetler, havaya kaldırdığı kupalar ve Samsun’u başarıyla temsil ettiği mücadelelerden söz edebilmiş olsaydık.

Bu konuda Amatör Küme’nin taban birlikleri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Bakanlığın Amatör ile ilgili masaları ile eni konu görüşülerek bir protokol çerçevesinde amatörün kanayan yarası olan bu durum için elbette bir şeyler yapabilirdi.

Gecikmiş de olsa bu kanayan yaranın artık durdurulması gerekiyor. Hatırlarım daha dün gibi antrenmana gidebilmek için uygun fiyatta minibüs bulabilmek için çaba gösterilirdi. Eğer hava yağmurluysa aynı minibüs koltuklar kirlenecek diye geriye almaya bile gelmezdi. Yani ben 35 yıl önceden söz ediyorum. 35 yıldır Samsun Amatöründe kanayan bir yara milenyumu da aşmış, yalamış yutmuş bir dünya döneminde hala aynı sorun devam etmekte.

Türkiye’nin tamamına yakını amatör mücadelenin içinde bulunan kulüplerin en temel sorununun bu olduğunu biliyoruz. Ancak Samsun'un spor geçmişi özellikle başarılı olduğu branşlarda ki tarihi sonuçlar ile diğer illerden önde, zirvede bir spor şehri. Ne var ki Amatör diye diye küçümsenen kategori ve heyecan hep amatör kalmış, hep böyle devam etmiş.

Makus talih yıkılır elbette. Sayın Vali Zülkif Dağlı'nın, bir gazeteci olarak bu konuda mutlaka bir girişimde bulunacağına inanıyorum. Kulüplerin yönetim kurulları ile yapılacak ortak toplantıda amatör ve profesyonel lig takımlarının bu ihtiyacını görecek ve sadece bu işe hizmet edecek küçük bir filo kurulması Parmak Şıklatması kadar hızlı çözümlenmesi mümkün durumdur.

Spor Taban Birlikleri kim var, kim yok herkes bir ortamda buluşup Ankara’nın yolunu tutması da bir başka mümkün olabilecek durum.

Yani bunun bir yolu mutlaka var ve olmalı. Hiç kimsenin oturduğun yerden bu hizmeti senin ayağına getirmesi beklenemez. Proje üretmek, yeni plan ve programlar hazırlamak, dosya sunmak zor olmasa gerek.

Bence vakit geçirmeden bugün Samsun'u Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde temsil eden Samsun Basketbol İhtisas Kadın Basketbol Kulübü'nün başına gelenlerin bir başka kulübümüzün yaşamaması için adım atılmalı, yola çıkılmalı, yol bulunmalı…

Bu konuda özellikle yerel yönetim başkanları ile görüş alışverişinin de yapılıp milletvekilleriyle dirsek temasını çoğaltmak kaçınılmazdır.


Samsun basketbol İhtisas Kulübüsamsunbasketbol


Yazıyı Sesli Dinle