Geri

Samsunsporluların ağabeyiydi 'Osman Gündüz'

Büyük Samsunsporlu Osman Ağabeyi ve Onun şahsında Samsunspor'a emek vermiş, ter akıtmış, koşmuş, koşturmuş, maddi manevi destekte bulunan tüm rahmetli büyüklerimizi saygıyla, dua ile ve özlemle anıyorum!

11:43:25 | 2024-03-08
Tufan İPEK
Tufan İPEK      tufan.ipek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Samsunspor’a büyük hizmetleri geçmiş, ender şahsiyetlerden ve cemiyet adamlarından biriydi Osman Gündüz…
Öğrendiğim kadarıyla, dost, candan, içten, samimi ve Samsunspor aşığıydı!

*

1932 yılında Samsunspor ismini mıntıkaya tescil ettirerek; Samsun İdman Yurdu, Halkspor, Tütün Fabrikasıspor ve Demirspor'la birlikte mıntıkayı oluşturmuştur.
1937 yılında ise Samsunspor ve Demirspor birleşerek Samsunspor-Demirspor Birliği'ni meydana getirmiştir.

*

Çeşitli imkansızlıklar nedeniyle kulüp bir süre faaliyetlerine ara verse de; 16 Kasım 1950 tarihinde yeniden faaliyete geçmiş ve başkanlığa da futbol aşığı, Samsunspor sevdalısı Osman Gündüz getirilmiştir.

*

1965 yılında Samsun'da bulunan beş amatör mahalli lig takımı olan 19 Mayıs, Fener Gençlik, Akınspor ve Samsun Galatasaray Gençlik kulüpleri Samsunspor'a katılarak dönemin Ticaret Bankası vekili Kadri Ersan'ın kulüp başkanlığında kırmızı-beyaz renkleri benimseyen Samsunspor vücut bulmuş ve resmen Türkiye 2. Futbol Ligi'nde boy göstermeye başlamıştır. Böylece Samsunspor, profesyonel futbol faaliyetlerine başlamıştır.

*

Osman Gündüz 1920 Samsun doğumluydu.
Elim bir trafik kazasında hayata gözlerini yumarken,hayatını adadığı gençlerin omuzunda ve gözyaşları arasında defnedildi.

*

1961 yılında vefat eden Osman Gündüz’ü dönemin köşe yazarlarından A. Erdem Coşkun yazdığı ‘Osman Ağabeyin Arkasından’ adlı köşe yazısında; ‘Gençlik için çok çalıştı. Samsunspor sevdalısıydı!’ diye yazarken rahmetli Gündüz’ün müteşebbis biri olduğuna da önemle vurgu yapmıştı.

*

Ayrıca köşe yazarı A.Erdem Coşkun, Yahya Kemal Beyatlı’nın‘Sessiz Gemi’ şiirinin bir kısım sözlerine de köşe yazısında yer vermişti. Şiirin tamamı ise aynen şöyle;

SESSİZ GEMİ!
Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol.

*

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli,
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

*

Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden,
Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden.

*

Büyük Samsunsporlu Osman Ağabeyi ve Onun şahsında Samsunspor'a emek vermiş, ter akıtmış, koşmuş, koşturmuş, maddi manevi destekte bulunan tüm rahmetli büyüklerimizi saygıyla, dua ile ve özlemle anıyorum!

Ne zaman ve ne kadar geçmişimize sahip çıkarsak; işte o zaman daha büyük kulüp oluruz!
Bu arada Rahmetli Osman Gündüz; Geçmiş dönem CHP Milletvekili Adaylarından, Samsun’un sevilen sayılan Diş Doktorlarından Necile Gündüz Çokay’ın da amcası olur


tufan ipeksamsunsporosman gündüz


Yazıyı Sesli Dinle