Geri

YALAN RÜZGARI YARGIYA TAŞINDI

Samsun'da bazı yerel medyada Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri ile ilgili ortaya atılan iddialar yargıya taşındı.

13:16:04 | 2022-09-23


Haberi Sesli Dinle

Bazı kaynaklarca haber yapılması için basın mensuplarına gönderilen villa fotoğrafı ve whatsapp yazışmaları düzmece ve alıntı görsel çıktı. Kurgulanmış yazışmaların ve alıntı görsellerle oluşturulan yalan rüzgarının ne amaçla yapıldığını yargı çözecek.

Samsun'da önceki yıllarda çeşitli belediyelerde Başkan Yardımcılığı görevi yapan ve sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görevlendirilen Yahya Çınkıl'ın, hakkında ortaya atılan iddialar ve zincirleme olarak yapılan karalama kampanyalarına yönelik yayınları yargıya taşıdığı öğrenildi.

OTEL VE VİLLA FOTOĞRAFLARI ALINTI ÇIKTI
Bir süredir bazı medya mensupları tarafından önce ismi açıkça verilmeden, sonrasında açık açık adı ve ünvanı yazılarak otel odasından whatsapp yazışmalarının ve kendisine ait villasının olduğuna dair mesnetsiz iddialar özel olarak gündem yapılıyordu. Adeta zincirleme olarak yayınlanan haber ve köşe yazılarıyla kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının tamamen düzmece olduğu ve itibar suikasti yapmaya yönelik haberler olduğu ortaya çıktı.

TÜM İDDİALAR DÜZMECE ÇIKTI

Akıllara durgunluk veren karalama kampanyasındaki basın haberlerinde Çınkıl'a ait olduğu iddia edilen villanın fotoğrafının Ordu'da faaliyet gösteren bir cam balkon firmasının tanıtım sayfasından alındığı tespit edildi. Yine aynı şekilde kurgulanmış sahte whatsapp yazışmalarında gözüken otel odası fotoğrafının yazışmalarda belirtilen otele ait olmadığı, bir başka ildeki otelin İnternet sayfasından alındığı ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Genel Sekreter Çınkıl sahte belgeler, kendisiyle alakası olmayan kurgulanmış yazışmalarla ilgili haber yapan ve köşe yazısı yazan medya kuruluşlarıyla ilgili "fiilin maddi eser ve delillerini uydurmak suretiyle nitelikli iftira, suç uydurma, kişilik haklarına saldırı, kamu görevlisine hakaret ve şantaj" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıdı.

Söz konusu yerel medyada asılsız iddiaların neden yayılmaya çalışıldığı, arkasında başka isimler ya da çıkar gruplarının olup olmadığı soruşturma neticesinde ortaya çıkacak.


yahya çınkıl