Geri

Yakakent'te Geleneksel Şenlik

Samsun'un Yakakent ilçesine bağlı Çamalan Mahallesi'nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Delitepe Hıdırellez Şenlikleri, yoğun ilgiyle karşılaştı.

11:27:40 | 2023-05-22


Haberi Sesli Dinle

Hıdırellez şenliklerinde mesire alanında seyyar olarak açılan tezgahlarda helvadan çereze, çeşitli içeceklerden bakkaliye malzemelerine bir çok ürünün satışı yapıldı. Kasap çadırlarında kesilen kuzular pirzola olarak parçalanıp ızgaralar üzerinde pişirilerek afiyetle yenildi.

KEŞKEK AĞASI SEÇİLDİ
Çamalan Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen geleneksel Delitepe Hıdırellez Şenlikleri Karakucak güreşçilerinin katılımı ile yapıldı. Yapılan Karakucak güreşlerine genç pehlivanlar kıspetini giyerek davul zurna eşliğinde er meydanına çıkıp, çeşitli kategorilerde kıyası güreşti. Şenlikte, iş insanı İlhan Korkmaz ise Güreş Ağası seçildi.

GELENEĞİ YAŞATIYORUZ
Çamalan Mahalle Muhtarı Alaattin Korkmaz, “Mahallemizde her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Delitepe Hıdırellez Şenliğimizi en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Kıran kırana karakucak güreşlerini izliyoruz. Dolayısıyla da şenlikte en iyisini, en güzelini ortaya koymaya çalışıyoruz. Bundan sonra ki yıllarda Hıdırellez Şenlikleri ve Karakucak Pehlivan Güreşlerine daha üst düzeylerle devam edeceğiz" dedi.

YOĞUN İLGİ VARDI
Etkinliğe Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Belediye Meclis üyeleri, Kocaeli Darıca Yakakent ilçesi Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih Gürsoy, sivil toplum örgütü temsilcileri ile kamu kurum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Mahalle muhtarları, İstanbul ve Kocaeli'nde yaşayan Yakakent'li iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakent belediyesiyakakenthüseyin kıymahıdırellezsamsun haberleri