Geri

Şehit polisin adı Atakum'da yaşatılıyor

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlçe Emniyet Müdürü Harun Kökduman ve protokol üyelerinin katılımlarıyla Mimar Sinan Ortaokulu’nda Şehit Polis Servet Arslan anısına kütüphane açıldı.

10:14:37 | 2023-05-22


Haberi Sesli Dinle

İstanbul'da bir hafriyat kamyonunun, uygulama yapan trafik polisi aracına çarpması sonucu 2018 yılında şehit olan polis memuru Servet Arslan’ın adı Atakum'da kurulan kütüphanede yaşatılacak. Mimar Sinan Ortaokulu’nda Şehit Polis Servet Arslan anısına yapılan kütüphane, düzenlenen törenle açıldı.

Vatan uğruna görevi başında şehitlik mertebesine ulaşanları unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını belirten Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “2018 yılında şehit olan polis memurumuz Servet Arslan’ın adını Mimar Sinan Ortaokulu’nda açılışını yapmış olduğumuz güzel kütüphanede yaşatacağız” dedi.

‘UNUTULMAZ KAHRAMANLAR”
Açılışta konuşan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Çevre Yolları Trafik Ekipler Amirliği’nde görevli iken TEM Otoyolu İstanbul-Edirne yönünde bulunan Akşemsettin viyadük girişinde hafriyat kamyonunun, uygulama yapan trafik polisi aracına çarpması sonucu 2018 yılında şehit olan polis memurumuz Servet Arslan’ın nezdinde tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah. Şehitlerimiz 'Unutulmaz Kahramanlardır!'. Şehidimizin adını yaşatmak için Mimar Sinan Ortaokulumuzda açılan bu kütüphanede emeği geçenlere teşekkür ediyor, evlatlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizim medeniyetimiz kitapla, defterle, kalemle, mürekkeple, okumakla, anlamakla, sormakla, anlatmakla yoğrulmuş, ilimle, irfanla, hikmet ve tefekkürle kıvamını bulmuştur. Ecdadımız, duvarları kitapla dolu kütüphaneleri cennetten bir köşke benzetmişler, alimleri gölgelerinde soluklanılan cennet ağaçları, eserlerini de bu ağaçların meyveleri olarak tasvir etmişlerdir. İnşallah bizler de onlara layık nesiller yetiştiririz” diye konuştu.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlçe Emniyet Müdürü Harun Kökduman tarafından, Şehit Polis Servet Arslan’ın ailesine plaket takdiminin ardından program sona erdi.

Haber: Köksal ÖNER


samsunistanbulpolisşehitşehit polisatakumkütüphanemilli eğitimirfan yetikatakum ilçe milli eğitimemniyet müdürümimar sinan ortaokuluşehit polis servet arslan