Geri

Var: Atatürk'ün çocuklara bıraktığı en önemli miras

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Gazi Mustafa Kemal’in, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, bağımsız bir ülkenin fikri hür, vicdanı hür evlatları olarak yetişen çocuklarımıza bıraktığı en önemli miraslarındandır” dedi.

11:34:04 | 2022-04-22


Haberi Sesli Dinle

Gözlerindeki pırıltıda ülkenin aydınlık geleceğini gören çocukların, küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle ülkeyi geleceğe taşıyacaklarını Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“ Sizlerden beklentim, yarın kendi ülkelerinizde birer birey, birer yönetici ve hepsinden önemlisi bir insan olarak kararlarınızı hep barıştan, dostluktan yana almanızdır. Sizlere hediye edilen bugün; bir milletin özgürlük uğruna ölüm kalım mücadelesi veren bir milletin iradesini temsil edecek Birinci Büyük Millet Meclisi’ni açarak egemenliğini ilân ettiği tarihtir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine dayalı demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri aslında bugün atılmıştır. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde dönüm noktası olan bugünü Atatürk gerçekten de büyük bir öngörü ile çocuklara armağan etmiştir ”dedi.

‘VERDİĞİ DEĞERİN VE DUYDUĞU GÜVENİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR’
Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyada eşine az rastlanır bir maziye ve büyüklüğe sahip olduğunu aktaran Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Varlığını hürriyetine adamış bir milletin temsil edildiği; milli iradenin kalbi Meclisimizin açıldığı gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hatta bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, bağımsız ve güçlü Türkiye'nin temellerinin atıldığı, milletimizin uyanışının simgesi olan 23 Nisan'ı bayram olarak çocuklarımıza hediye etmesi, onlara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza, mutlu ve aydınlık bir gelecek hazırlayabilmek, beklentilerine, sorunlarına cevap verebilmek ve düşlerini gerçekleştirebilecekleri bir dünya oluşturabilmek, gelecek adına bugünden sunabileceğimiz en büyük armağanımız olacaktır. Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır ”diye konuştu.

‘HAKİM OLMASI, BARIŞIN VE MUTLULUĞUN TESİS EDİLMESİDİR’
Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde dönüm noktası olan bugünü Atatürk gerçekten de büyük bir öngörü ile çocuklara armağan ettiği vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Dünya çocuklarının barış ve kardeşlik duyguları içinde bir araya gelmesine vesile olmaktadır. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir. Ve dünya barışını, adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü tüm dünyada sizler tesis edeceksiniz. Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti kendine şiar edinmiş bu milletin mirasçıları olarak geleceğimiz sizlere emanettir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun. Dünyanın bütün çocuklarının barış ve mutluluk içinde yaşayacağı yarınların yakın olması temennisiyle tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER


Saadet var23 nisan23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı23 nisan mesajıbayram mesajı