Geri

Öner'den 23 Nisan mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir” dedi.

11:32:15 | 2022-04-22


Haberi Sesli Dinle

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara seslenen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner,“ Türk Milletinin kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin azim ve kararını ortaya koymuş, bağımsızlığa dogru gidilen yolda tüm düşünceler TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirilmistir.23 Nisan 1920 tarihi bu açıdan bakıldığında, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildi” dedi.

‘MİLLETİN BAĞIMSIZLIK ADINA ATTIĞI TARİHİ ADIMLARDAN BİRİSİDİR’
23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olduğu gibi, egemenlik yetkisinin millete verilişinin günü olması nedeniyle de büyük bir anlam ifade ettiğini dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Cumhuriyete giden yolun çizildiği 23 Nisan, esaret altına alınmak istenen bir milletin bağımsızlık adına attığı tarihi adımlardan birisidir. Yüreğindeki inancı ve bağımsız yaşama aşkıyla, dünya ülkelerine ders veren milletimiz, azim ve kararlılığıyla bağımsızlığa giden yolu kendi iradesiyle belirlemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından üç yıl sonra Cumhuriyeti ilan ederek, bu tarihi çocuklara armağan etmesi de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve güvenin göstergesidir. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızla gurur duyuyor, onlara güveniyoruz” şeklinde konuştu.

‘BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NİN AÇILIŞININ 102'İNCİ YILINI KUTLUYORUZ’
102'inci Yıldönümünde milletimizin geleceğinin çocuklarından olduğunu hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Yarınımızın en büyük güvencesi olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde toplumumuzun her alandaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmesi için ve çocuklarımızın barış ve huzur içinde yaşayacağı bir Ülke bırakmak için çalışmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğiz. Tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, sevgi, barış ve huzur dolu bir Dünya’da hep birlikte yaşamayı temenni ederim. Demokrasinin, aziz Türk Milleti’nin bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102'inci kuruluş yıldönümünde, tüm hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER


köksal öner23 nisan23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı23 nisan mesajıbayram mesajı