Geri

Vali Dağlı'dan toplantı üstüne toplantı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, toplantı üstüne toplantı yaptı. Dört ayrı toplantıda 'Kadına Yönelik Şiddet', OMÜ'de Alınacak Güvenlik Önlemleri', Madde Bağımlılığı İle Mücadele', 'Koronavirüs' konuları masaya yatırıldı.

09:44:07 | 2021-11-03


Haberi Sesli Dinle

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, kamu kurumlarının yöneticileri ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Şiddeti bir bütün olarak değerlendirip, toplum olarak birlikte topyekün mücadelede edilmesi halinde başarının mümkün olabileceğini vurgulayan Vali Dağlı, 'İlimizde de Valiliğimiz koordinasyonunda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınlara yönelik şiddet ve istismar olaylarının önlenmesi için gayretli çalışmalarımız devam etmektedir. Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığı asla kabul etmiyor, bu konunun hiçbir zaman gündem oluşturmadığı bir dünyanın her anlamda çok daha huzurlu ve barış içerisinde olacağına inanıyorum" dedi.

ÜNİVERSİTELERDE GÜVENLİK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılında alınan/alınacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirildiği Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı da, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın Başkanlığında, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve ilgili kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Samsun'a gelen üniversite öğrencilerinin herhangi bir problem yaşamaması için ilgili kurumlarla birlikte büyük bir gayret içerisinde çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Vali Dağlı, uzun bir aranın ardından başlayan yüz yüze eğitimin kesintiye uğramaması için pandemi tedbirlerinin yanı sıra okul ve yurt çevrelerinde gereken bütün tedbirleri alarak, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde, mutlu ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını ve yeni akademik yılı başarıyla tamamlamalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

MADDE BAĞIMLILIĞI GÖRÜŞÜLDÜ
Madde bağımlılığının önlenmesi ve madde bağımlılarının eğitilerek topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı da, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, kamu kurum yöneticileri, yerel yönetimler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uyuşturucu arzının engellenmesi, bağımlılıkla mücadelede alınan/alınacak tedbirler ile gençlerin ve çocukların korunmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, bağımlılıkla mücadelenin büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Vali Dağlı, “Bağımlılık yapıcı maddelerin insan sağlığına ve toplumu da içerisine alacak şekilde makro düzeyde ülkemize maddi ve manevi büyük zararlar verdiği göz önüne alındığında, uyuşturucu madde ticareti ve bu maddelere olan talebin olmaması ancak toplumunun tüm kesimlerini kapsayacak etkin bir mücadele ile mümkündür. Bizler tüm kurumlarımızla birlikte, gençlerimizin korunması için her türlü kolluk tedbirlerimizin yanı sıra ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili eğitim almaları ve bilinçlenmeleri için de çalışmalarımızı kapsamlı ve sonuç odaklı bir şekilde kesintisiz devam ettiriyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bağımlılıkla mücadelede tüm yönetici ve personellerimizin azami hassasiyet göstermesini özellikle istirham ediyorum" diye konuştu.

KORONAVİRÜS TOPLANTISI
Koronavirüs vakalarının İl genelindeki seyri ile aşılama çalışmalarının son durumunun görüşüldüğü Pandemi Genel Değerlendirme Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Koronavirüsle mücadelede en büyük gücün aşı olduğunu, bu konudaki çalışmaların ilimizde hassasiyetle yürütüldüğünü ve maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine de titizlikle uyulmaya devam edilmesi gerektiğini belirten Vali Dağlı, "Aşılarını yaptırmayan veya tamamlatmayan vatandaşlarımızın aşılarını bir an önce yaptırmaları pandemi ile olan mücadelemize önemli katkılar sağlayacaktır. Özellikle okullarımızda başlattığımız aşılama çalışmalarına ailelerimizin destek vermesi büyük önem arz ediyor. Ayrıca sınıfı koronavirüs nedeniyle geçici kapatılan öğrencilerimizin hem kendi hem de toplum sağlığını düşünerek bildirilen süre kadar evlerinden çıkmamalarını özellikle istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.


ValiSamsunZülkif Dağlıkadına şiddetmadde bağımlılığı