Geri

Tufan İpek yazdı: Başkan özür dilemeli

Samsun'da Ramazan ayının ilk 12 gününde iftarda atılmayan Ramazan topunun yeniden atılmasını sağlayan Gazete Ekip'in, İlkadım Anıtı'nın önünün reklam panolarıyla kapatılması haberi de Türkiye gündemine oturdu.

13:25:24 | 2022-04-19


Haberi Sesli Dinle

Gazete Ekip yazarı Tufan İpek, yine gündeme oturan bir habere imza attı. Samsun'da geleneksel Ramazan topunun ilk 12 günde atılmamasını gündeme getiren ve 13. gün atılmasını sağlayan Tufan İpek, bu kez Atatürk'ün doğumunun 100. yıldönümü anısına yapılan İlkadım Anıtı'nın önünün Büyükşehir Belediyesi tarafından reklam bilboardlarıyla kapatılmasını gündeme taşıdı.

Türkiye genelinde büyük ses getiren haberimiz üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Halk Partisi'nden İlkadım Anıtı'nın önünün kapatılmasına tepki gelirken, bir çok yerel ve ulusal basın yayın organı da Gazete Ekip'i kaynak göstererek ayıbı gündeme taşıdı.

Gazetemiz yazarı Tufan İpek, bu kez Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e seslenerek Samsun halkından özür dilemesi çağrısında bulundu.

Yazısında, birilerinin Samsun halkının hem aklıyla hem de duygularıyla oynadığını belirten İpek, "Bu işin lami cimi kalmadı. Yanlışın üzerine yanlışla gidilmemeli. Her kim bu sorumsuzluğu yaptıysa; belediye bu billboardları tez elden söküp kaldırmalı. Ve; Samsun halkından da özür dilemeli. Bu özrü de Başkan Demir dilemeli" dedi.

İpek, "Türkiye ayağa kalktı haberimizden sonra, Başkan Demir hala uyuyor! Gözler Başkan Demir’de. Bakalım Demir bu aymazlığa, bu vurdumduymazlığa ne zaman dur diyecek! Samsun halkının duygularına ve sanatçının da duygularına ne zaman değer verilecek. Bunu herkes gibi ben de dört gözle bekliyorum… Ayrıca; Başkan Demir’e bir kez daha sormak istiyorum: Bu, Ata'ya kaçıncı saygısızlık? Bilboardları kaldırmak başkana düşer! Bakalım başkan koltuğun hakkını verebilecek mi?" ifadelerini kullandı.

Tufan İpek'in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

 

Devamını okumak için tıklayınız