Geri

Takım bayrağı, rengiyle bir sorunumuz yok. SORUN başka

Gazete Ekip Yazarı Okan Dilek, son günlerde Samsun'da tırmanan taraftar gerginliğini kaleme aldı. Samsun'un değerlerine dikkat çeken Dilek, "Burası Şehr-i Samsun" dedi.

10:28:18 | 2022-04-28


Haberi Sesli Dinle

Yazısında Samsun’u bilmeyen, tanımayanların atıp tutuğunu ve mır mır yaptığını belirten Okan Dilek, "Yıllardır süre gelmiş rekabetler, yaşatılan acılar, üzüntüler, spor ahlakı ile fair-play davranışların çoğunluğunun unutulması ve bunun sadece şehrimizden bekleniyor olması da haksızlık değil midir?" diye sordu.

TARAFTAR ZATEN GERGİN
Samsun'da tribün kültürünün bu şehirden dededen toruna bugüne kadar geldiğini ifade eden Okan Dilek, "Tek düşüncesi takımlarının bir üst lige çıkabilmesini görmekten başka bir isteği yoktur bu şehrin. Vuruyor girmiyor, atıyor olmuyor, yenileniyor başaramıyor, koşuyor, zıplıyor, efor sarf ediyor ancak o mutlu sona bir türlü ulaşılamıyor. Bunun gerginliği ve stresinin bir futbolcu olarak hem de bir teknik adam olarak, hem yazan çizen, hem de şehrin dördüncü gücü olarak bizler üzerinde ki gerginliğin, daralmışlığın ucu bucağı yoktur" dedi.

BURASI ŞEHR-İ SAMSUN
Yazısında, Rize'de yaşanan bir taraftar hadisesini de örnek gösteren Dilek, "Bırakın bu ucuz siyasi ağızları ve sosyal paylaşımlardan ortak duyguda buluşma konularını. Samsun'da siyasetin ve siyaset ayağının da, bu anlayışı savunan zihniyetin de Samsun’a ne kattığı, ne verdiği, ne yaptığı ve yapmadığı da çok iyi bilinmektedir. Boş konuşanlar, spor tarihi, siyasi yaşam, sosyal hayatın denge ve değerini bilmeyenler lütfen bilip bilmeden konuşmasın.
Burası ŞEHR-İ SAMSUN!" ifadelerini kullandı.

Devamını okumak için tıklayınız


okan dileksamsunsportrabzonsporsamsuntrabzontaraftarşehirrizerizesporsporfutboltribün