Geri

Takım bayrağı, rengiyle bir sorunumuz yok. SORUN başka

Samsun’u bilmeyen, tanımayan, bu şehrin ruhundan ve memleket olmanın sağ duyusundan bi haber olanlar atıp tutuyor, söyleniyor, mır mır yapıyor...

10:05:10 | 2022-04-28
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Samsun’u bilmeyen, tanımayan, bu şehrin ruhundan ve memleket olmanın sağ duyusundan bi haber olanlar atıp tutuyor, söyleniyor, mır mır yapıyor...

Yıllardır süre gelmiş rekabetler, yaşatılan acılar, üzüntüler, spor ahlakı ile fair-play davranışların çoğunluğunun unutulması ve bunun sadece şehrimizden bekleniyor olması da haksızlık değil midir?

Hoşgörü bizde, sevgi bizde, saygı bizde, vicdan bizde, nefs ve haya bizde.

Herşeyden önemlisi Türkiye'de hiç bir şehirde bulunması mümkün olmayan tribün heyecanı da yine bizde. Şimdi bu heyecanı başlatan dedeler, sonra babalar, ardından oğullar, şimdi de torunlar bu duygu ve düşüncede tribünlerde. Tek düşüncesi takımlarının bir üst lige çıkabilmesini görmekten başka bir isteği yoktur bu şehrin.

Vuruyor girmiyor, atıyor olmuyor, yenileniyor başaramıyor, koşuyor, zıplıyor, efor sarf ediyor ancak o mutlu sona bir türlü ulaşılamıyor. Bunun gerginliği ve stresinin bir futbolcu olarak hem de bir teknik adam olarak, hem yazan çizen, hem de şehrin dördüncü gücü olarak bizler üzerinde ki gerginliğin, daralmışlığın ucu bucağı yoktur.

Öyle bir sinir bozan bir durumdur ki bu patlamaya hazır bir bomba gibi hisseder insanı.

Hiç yok yere evinde annesine, eşine, kızar, yok yere çocuğuna bile çıkışır bir türlü o müthiş başarı yakalanamamış olmasından.

Şimdi böylesine bir ruh halindeyken şehir gel de hoşgörü bekle, gel de hepimiz KARADENİZLİyiz de.

Hatırlarım 1982-83 yılında Liseler Türkiye Şampiyonası için Rize'deyiz. Trabzon Ticaret Lisesi ile oynuyoruz. Kale arkası bi acayip kalabalık. Dedik Trabzon seyircisi gelmiş okullarını desteklemeye. Ne alaka kale arkasında ki grup Rizeli taraftarlar, maçın başından sonuna kadar Trabzonspor’a veriyor veriştiriyor. Veriyor veriştiriyor.

Ağza alınmayacak sinkaflı tezahüratlar Trabzonspor'a. Oysa orda oynanan bir okul maçı. Ama adamların, taraftarın içinde öyle büyük bir öfke var ki maç bitene kadar böyle devam etti.

Rize-Trabzon arası sadece 25 dakika. Siz hangi mevzuda mevzuyu Samsun'a getirmeye çalışıyorsunuz?

Bırakın bu ucuz siyasi ağızları ve sosyal paylaşımlardan ortak duyguda buluşma konularını.

Samsun'da siyasetin ve siyaset ayağının da, bu anlayışı savunan zihniyetin de Samsun’a ne kattığı, ne verdiği, ne yaptığı ve yapmadığı da çok iyi bilinmektedir.

Boş konuşanlar, spor tarihi, siyasi yaşam, sosyal hayatın denge ve değerini bilmeyenler lütfen bilip bilmeden konuşmasın.

Burası ŞEHR-İ SAMSUN!


okan dileksamsunsportrabzonsporsamsuntrabzontaraftarşehirrizerizesporsporfutboltribün


Yazıyı Sesli Dinle