Geri

Samsun'da Yalı Kafe'de neler oluyor?

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Yalı Kafe alanına yapmak istediği Millet Kıraathanesi projesinin ihalesini alan firma, çalışmalara başladı. CHP'li meclis üyeleri, 'yürütmeyi durdurma' kararı olduğunu belirterek tepki göstedi.

13:51:03 | 2022-04-21


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi'nin kullanımında iken İller Bankası'ndan tahsisi alındıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'nce Millet Kıraathanesi olarak projelendirilen Yalı Kafe alanında, projenin ihalesini alan firma çalışmalara başladı. CHP'li Meclis Üyeleri Atilla Tekcan, Eray Ocak, Hasan İpek ve Atakum Belediyesi Başkanvekili Dilek Çınar alanda inceleme yaparak tepki gösterdi.

1/5000 ÖLÇEKLİ PLAN DURDURULMUŞTU
Millet Kıraathanesi projesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan imar planlarına dava açtıklarını ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptal edildiğine işaret eden CHP'li meclis üyeleri, inşaatın durdurulmasını talep etti. Büyükşehir Belediyesi'ne inşaatın durdurulması için dilekçe verdiklerini belirten CHP'li Meclis üyeleri, ağaçların kesilmesine ise sert tepki gösterdi.

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK
3 bin metrekarelik alanda 1,5 metreye yakın kazı yapıldığını belirten CHP'li Tekcan, "Sonuç olarak Yalı Kafe alanında bulunan imar parselleri için nazım ve uygulama ve imar planları iptal edilmiş olduğundan İmar Kanunun 32. Maddesi gereğince Samsun ili, Atakum ilçesi, 8339 ada sayılı taşınmaz üzerinde tüm yapılaşma faaliyetlerinin acilen durdurulması gerekmektedir.Mevcut alan şu anda plansız alandır ve yapılan inşaat faaliyeti kaçak hükmündedir. Yapılan inşaat faaliyetinin yasal dayanağı yoktur.Kimse hukuktan üstün değildir. Biz yaptık oldu anlayışı ile yapılan işlere göz yummamız imkansızdır. Söz konusu taşınmazdaacilen İmar Kanununun 32. Maddesi gereğinceyapı tatil zaptı tutulması gerekmektedir. Mahkeme kararları ivedilikle yerine getirilmelidir. Mahkeme kararlarının uygulanması için gerekli işlemlerin yapılmaması halinde ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı, hukuki ve cezai sorumluluk açısından tüm yasal haklarımızın kullanılacağını ihtaren beyan ederiz" ifadelerini kullandı.


samsunatakumatakum belediyesisamsun büyükşehir belediyesiyalı kafe