Geri

Samsun'da anıta saldıranların cezası belli oldu

Samsun'da Onur Anıtı'na saldırdıkları gerekçesiyle tutuklanan 2 kuzen yargılandıkları mahkemece 5 yıl 22'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

14:03:17 | 2022-04-21


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da geçtiğimiz Şubat ayı başında sabaha karşı lüks cip ile Atatürk Anıtı'na gelen ve urgan bağlayarak anıtı yıkmaya teşebbüs eden iki kuzen, yeniden hakim karşısına çıktı. Olay sonrası Samsun polisi tarafından kısa sürede yakalanan ve olaydan bir gün sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan C.R.F. (39) ve B.F.(25) hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame tanzim edildi ve Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Başsavcılık iki şüpheli hakkında 5816 sayılı 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun'un 1/2 ve 2/1. maddeleri gereği ceza tayinlerinin alt sınırdan uzaklaştırılarak 1 yıldan 7,5 yıla kadar ve Türk Ceza Kanunu'nun 152/1.a, 35, 37, 44, 53, 54 ve 63. maddeleri gereği 'Kamu malına zarar verme' suçlarından da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıp, mala zarar verme teşebbüs aşamasında kaldığından dolayı da ilgili indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

5 YIL 22 GÜN HAPİS CEZASI
Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün saat 14.30'da başlayan davanın ikinci ve son duruşmasına C.R.F. Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevinden, B.F. ise Sungurlu T Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanıklardan B.F., suçlamaları reddederken, pişman olduğunu söyledi. C.R.F. ise, çok pişman olduğunu söyledi.
Mahkeme, her iki sanığın da 'Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret ve mala zarar verme' suçlarından 5 yıl 22'şer gün hapis cezasına çarptırarak tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.


samsunatatürk anıtıatatürk heykeliatatürk heykeline saldırıdavaduruşma