Geri

PFDK'dan hem seyirciye hem kulübe ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Royal Hastanesi Bandırmaspor maçında çirkin tezahürat nedeniyle 235 numaralı blokta yer alan taraftarların kartlarını bloke edilmesine karar verirken, Samsunspor'a da 16 bin lira para cezası verdi.

13:37:04 | 2022-04-08


Haberi Sesli Dinle

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun yaptığı toplantıda, Samsunspor Kulübünün, 2 Nisan'da oynanan Baydırmaspor ile oynanan Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Doğu Üst Tribün 235 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, ayrıca aynı müsabakada Samsunspor Kulübü’nün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 16 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

ANKARAGÜCÜ'NE DE CEZA KESİLDİ
PFDK Spor Toto 1. lig ekiplerinden Ankaragücü ve Tuzlaspor'a da ceza kesti. 3 Nisan'da tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Eyüpspor Spor Toto 1. Lig Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Ankaragücü Kulübü'nün 24 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada MKE Ankaragücü Kulübü doktoru Mehmet Mesut Çelebi'nin, müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

TUZLASPOR'A CEZA YAĞDI
Öte yandan 1 Nisan tarihinde oynanan Tuzlaspor - Ümraniyespor Spor Toto 1. Lig müsabakasında, mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 32 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Tuzlaspor’un, çim saha sorumlusunun stadyum denetimine ve müsabaka organizasyon toplantısına katılımının sağlanmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 16 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Tuzlaspor idarecisi Fevzi İlhanlı'nın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Tuzlaspor idarecisi Fevzi İlhanlı'nın, müsabaka görevlilerine ve TFF mensuplarına yönelik hakaretleri nedeniyle 150 gün hak mahrumiyeti ve 70 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Tuzlaspor idarecisi Fevzi İlhanlı'nın, rakip takım mensuplarına yönelik hakaretleri nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Tuzlaspor idarecisi Fevzi İlhanlı'nın, protokol görevlisine yönelik saldırısı ve hakareti nedeniyle FDT'nin 44/1-b ve 10/2. maddesi uyarınca 110 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

 


samsunsporprofesyonel futbol disiplin kurulupfdktürkiye futbol federasyonufutboltffspor toto