Geri

Fuat Çapa: Play Off iddiamız devam ediyor

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, "Önümüze bakmak zorundayız. Daha 8 maç var. Bizim adımıza bitmiş bir şey yok. İlk 6 için iddiamız halen devam ediyor" dedi.

13:35:16 | 2022-04-08


Haberi Sesli Dinle

Teknik Direktör Fuat Çapa, bugünkü antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Bandırmaspor yenilgisinden sonra büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Teknik Direktör Fuat Çapa, “Beklentiler çok yüksekti ve hayallerimiz çok fazlaydı. Bu bir gerçek. Çok ümitlenmiştik, çok iyi hazırlanmıştık. Takım olarak, camia olarak, taraftar olarak çok inanmıştık. İnanmışlığı tribünlerde de gördük. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Daha iyisi olabilirdi ama karşımızdaki takımın da boş bir takım olmadığını konuşmuştuk. Bir takım maçta 4-5 tanesi net 11-12 pozisyona girmiş ise 15 korner atıp, 18 yan top kullanmışsa kazanmaması için hiçbir neden olmaz. Bizim kazanamama nedenimiz 3 direğin arasından topu geçiremememiz oldu” dedi.

GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ
İlk 6 iddialarının devam ettiğini belirten Fuat Çapa, “Bandırmaspor maçı öncesinde beklentiler çok yüksekti. Oynanan oyun rakibe nazaran daha iyiydi. Daha çok pozisyona girdiğimizi net bir şekilde gördük. Ama sonuç hiç beklemediğimiz bir sonuç oldu. Oyun iyi olsa da mağlubiyet gelince oynanan güzel futbolun bir karşılığı olmuyor. İstatistiksel olarak her şeyde öndesin, ama sonuç olarak geridesin. Bu gerçekten çok üzücü oldu. Önümüze bakmak zorundayız. Daha 8 maç var. Bizim adımıza bitmiş bir şey yok. İlk 6 için iddiamız halen devam ediyor. Avantajları fazlası ile yakaladık ama elde edemedik. Biraz gerçekçi olmak lazım. İşimizi biraz zora soktuk. Ama ben zoru başaracağımıza inanıyorum. Gecemizi gündüzümüze katıp bunu gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

MANİSA FK MAÇI
Pazar günü oynanacak Manisa FK maçını da değerlendiren Fuat Çapa, “Rakibimiz son haftalarda çıkışta. Skor olarak büyük skorlar almıyor ama organize olan bir takım. Farklı sonuçlarla değil ama organize olarak sonuca gidiyorlar. Zaafları var, artıları var. Oyuncularımızla bunları paylaşıyoruz. Çalışmalarımız da bu yönde olacak. Ümit ediyorum ki deplasmandan güzel bir sonuçla dönüp sonra içerde oynayacağımız Eyüpspor maçına hazırlanırız” şeklinde konuştu.

BURAK SEZONU KAPATTI
Takımda bulunan sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Fuat Çapa, “Fofana sakatlığından dolayı yaklaşık 10 gündür takımdan ayrı çalışıyordu. Bu nedenle onu tam manasıyla oynatamadık. Çünkü oynatsak sezonu kapatacak seviyeye gelebilirdi. Şimdi takımla çalışmalara başladı. Maç gününe kadar bir sorun yaşamazsak hafta sonu kendisinden büyük katkı göreceğiz. Melih Okutan ve Recep Burak Yılmaz takımla değiller. Melih Okutan büyük ihtimalle önümüzdeki hafta takımla birlikte olacak. Ama Recep Burak Yılmaz için ayı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kendisi sezonu kapattı” şeklinde konuştu.

HERKES YARIŞIN İÇİNDE
Hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Fuat Çapa, “Puanımız şu anda 42. 53-56 arası puanların Play-Off’a kalacağını düşünüyorum. Play-Off’a aday takımlar birbirleri ile oynayacağı için 3 hafta sonra değişik şeyler söyleyebiliriz. Bu ligde bunu öngörmek çok zor. Herkes yarışın içerisinde olduğu için net konuşmak zor. Ama biz hedefe ulaşabilmek içi elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 


fuat çapasamsunsportffspor totobandırmaspormanisa fkteknik direktörplay off