Geri

Öner: Bayramlar geleceğe dair en büyük güvencemiz

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, "Bizi biz yapan en güzel değerlerimizden olan bayramlarımız ve getirdiği maneviyatın muhafazası geleceğe dair en büyük güvencelerimizdendir" dedi.

12:07:01 | 2022-04-30


Haberi Sesli Dinle

Bir Ramazan ayını daha nihayete erdirerek bayram günlerine ulaşmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner,“ Bayramlar aile olmanın getirdiği güven ve aitlik duygusunun doyasıya yaşandığı, kırgınlıkların, küskünlüklerin sona erdiği, aile büyüklerinin ve akrabaların ziyaret edildiği, gözbebeğimiz küçüklerimizin sevindirildiği, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, gelenek ve göreneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının en güzel vesilesi olan özel günlerdir. Bayramların ruhunu ve coşkusunu, bayramların vesile kıldığı kardeşlik duygularını uzun asırlar boyu içimize sindirmiş, bu maneviyatı tüm yıla yaymış bir büyük medeniyetin temsilcileri olarak, bayramlarımıza olan hassasiyetimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğimize yürekten inanıyorum ”dedi.

‘ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ’
Malumunuz içerisinde bulunduğumuz zor günler nedeniyle ilk kez sıra dışı bir bayram geçirmek durumunda kaldıklarını hatırlata Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “ Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, “Ben’i” “Biz” yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip, yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir. Bayramlarda, sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönülle sunabilmeliyiz. Farklı düşüncelerden dolayı insanları yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarımızı birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız. Varlık sebebimiz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz aile büyüklerimizi ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz ”diye konuştu.

‘BAYRAMLARIMIZI ÖNEMSİYOR VE ÖZLÜYORUM’
ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, aile büyüklerimizle ve akrabalarımızla yan yana gelemesek de gönülden gönülle birbirimize bağlı olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığımızı belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Bugünlerinde geride kaldığı sağlıklı ve güzel günlerin temennisiyle geçireceğimiz bu bayram, sosyal izolasyon çerçevesinde de olsa, gelenek ve göreneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının en güzel vesilesi olacaktır. Göz bebeğimiz çocuklarımızı sevindirerek, onlarla evde güzel vakitler geçirerek, belki kendi çocukluğumuzda ki bayramları aktararak bu atmosferi yaşatmalıyız. Bayramların ruhunu ve coşkusunu, vesile kıldığı kardeşlik duygularını uzun asırlar boyu içimize sindirmiş, bu maneviyatı tüm Dünya’ya yaymış bir büyük medeniyetin temsilcileri olarak, bayramlarımıza olan hassasiyetimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın, milletimize ve tüm insanlığa hasret ve özlem duyulan sağlıklı güzel günleri, barış, huzur ve mutluluğu getirmesini yürekten diliyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER


köksal önerTürkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğiramazan bayramıbayram mesajı