Geri

Cumhuriyeti korumak en önemli sorumluluğumuz

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Cumhuriyet’i ve onun değerlerini korumak bizlere bu büyük zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımıza karşı da en önemli sorumluluğumuzdur” dedi.

08:56:22 | 2022-08-29


Haberi Sesli Dinle

Ordu millet bütünleşmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nda Türk Ulusunun tek vücut olarak eşine az rastlanır bir direniş gösterdiğini vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusu 100 yıl önce bugün tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdı. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 100'üncü yıldönümünü gururla kutlarken,30 Ağustos 1922 tarihi sadece bir gün olmaktan öte bir milletin istediğinde neleri başarabileceğini, istediğinde neleri değiştirebileceğini, istediğinde baskıdan, sömürgeden kadın, erkek, çoluk, çocuk hep birlikte başkaldırarak kahramanlık destanı nasıl yazılır bütün cihana gösterdikleri bir milattır” dedi.

TOPRAKLARIMIZ DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTARILMIŞTIR’
Mustafa Kemal Paşa’nın komutasında 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den yoğun topçu atışı ile başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922’de yürekli ve azimli Türk Milleti’nin başarısıyla sonuçlandığını işaret eden Öner, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz, Anadolu topraklarının yürekle, kanla, gözyaşı ile vatan oluşuna uzanan yolun başlangıcı oldu. Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, emperyalist güçlere karşı korkusuzca direnen Türk Milleti’nin büyük başarısıdır. Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere en güzel cevabı vermiş, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu büyük zafer ile Milletimiz, her ne pahasına olursa olsun hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Kurtuluş Savaşı’nın kesin bir Türk Zaferiyle sonuçlanmasını sağlayan, yüce Türk Milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği bu anlamlı günü bir kez daha onurla, gururla ve büyük bir coşkuyla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz ”diye konuştu.

‘KURTULUŞ SAVAŞI SIRASINDA 15 BİN 55 KİŞİ CAN VERDİ’
Aziz Milletimiz,1071’de Malazgirt'te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos’ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını attığını hatırlatan Öner, “Atatürk’ün komutasında yapılan büyük taarruzla, Dumlupınar bölgesinde toplanan Yunan ordusunu bozguna uğratan milletimiz, silkinip ayağa kalktı. 26 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye'yi bağımsızlığa kavuşturan Kurtuluş Savaşı sırasında 15 bin 55 kişi can verdi. Bize düşen ecdadımızın bizlere bırakmak için canlarını feda ettiği bu güzel ülkeyi, birliğimizden beraberliğimizden ödün vermeden hep birlikte ilerilere taşımaktır. Bu bilinçle çalışmalarımıza ara vermeden canla başla devam ediyoruz. Bu vesileyle, bu zaferi bizlere armağan eden, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin bütün kahramanlarını, rahmet ve şükranla anıyorum. Ayrıca bu cennet vatanı miras bırakan 15 bin 55 şehidimize, Gazi Mustafa Kemal’e ve tüm gazilerimize minnettarız ”şeklinde konuştu.

 


köksal öner30 ağustos