Geri

Cabbar'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İmar Oyunu' çağrısı

Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yangından mal kaçırırcasına birinci derece tarım arazisi olan Kürtün Vadisi'ni imara açmak istemesi Samsun'da büyük tepki çekti. Gazeteci Aziz Yener Cabbar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu'ya çağrıda bulundu: "Demir, acilen görevden alınmalıdır."

09:28:13 | 2023-02-13


Haberi Sesli Dinle

Samsun'daki İmar Oyunu'nu Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar gündeme getirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, birinci derece tarım arazisi olan heyelanlı Kürtün Vadisi'ni yeniden imara açmayı öngören teklifi belediye meclisine getirmesi Samsun'da büyük tepki çekti.

YENİDEN İMARA AÇILIYOR
Daha önce AK Partili eski bir yönetici tarafından satın alınan ve Deveci Armutlarının anavatanı kabul edilen toplam 326 dönümlük tarım arazisinin Haziran ayının ardından yeniden imara açılması için Büyükşehir Belediyesi'nin harekete geçmesini gündeme getiren gazeteci Aziz Yener Cabbar, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya taşıdı. Cabbar, sağlıklı karar veremediği düşünülen Başkan Mustafa Demir'in acilen görevden alınması için çağrıda bulundu.

ERDOĞAN VE SOYLU'YA ÇAĞRI
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı komisyon toplantısında, Kürtün Vadisi'nin imara açılmasını öngören imar planı teklifinin kabul edilmesi üzerine Twitter hesabı üzerinden çağrıda bulunan Cabbar, "Değerli Samsunlular; Milletimiz deprem acısı yaşarken, Samsun'un gelecegini tehdit eden Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ayıplı imar teklifi nedeniyle, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Samsun’un bekası için önemli bir çağrıda bulunacağım!" dedi.

ARTIK SAĞLIKLI KARAR ALAMIYOR
İnsan olarak Samsun’un birinci gündeminin elbette depremin yaralarını sarmak olduğuna vurgu yapan Cabbar, bir sonraki twitinde, "Ancak ‘bu kente özel’ ikinci gündemimiz de bu hassas süreçte bile rant düşünen Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin betoncu zihniyetine karşı mücadele vermektir. 'Depremzedelere desteğe devam, ancak rantçılara dur' diyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Samsun kamuoyu olarak çağrımızdır; Mustafa Demir’in artık Samsun’un geleceği için sağlıklı karar alamadığı, son imar planlarına gelen tepkilerle kenti gerdiği ortadadır. Acilen görevinden alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR DA TEPKİLİ
Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yener Cabbar'ın çağrısına Samsunlular da büyük destek verdi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda tarım arazilerinin imara açılmasına tepki gösterilirken, bölgedeki ranta dikkat çeken vatandaşlar, sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.


samsunkürtün vadisisamsun büyükşehirimarmeclismustafa demiraziz yener cabbarsamsun haberleri