Geri

Alaçam'da Çilek Festivali ilgi gördü

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alaçam İlçe Müdürlüğü tarafından Dürtmen Yaylası'nda düzenlenen Çilek Festivaline yoğun bir katılım oldu.

09:41:50 | 2022-08-06


Haberi Sesli Dinle

Dürtmen Yaylası'nda Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alaçam İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çilek Festivali büyük bir ilgi gördü. Festivale, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Şube ve İlçe Müdürleri ile üreticiler katıldı.



TEKNİK KATKI VERİLİYOR
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Samsun çilek yetiştiriciliği açısından elverişli iklimsel şartlara sahip olup, 2021 yılı itibarıyla il genelinde 551 ton çilek üretimi gerçekleşmiştir. Diğer ürünlerde olduğu gibi çilekte de hem Bakanlığımızın girdi ve fiyat destekleri hem de Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından teknik anlamda katkı ve işbirlikleri sürmektedir. Bu kapsamda 2022 yılında Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi için ilimize bağlı 16 ilçeden 92 üreticimize 158 dekaralan için 720 bin adet Yediveren diye tabir edilen ve hasadı Mayıs- Ekim arasındaki 6 ay boyunca devam eden Albion çeşidi çilek fidesinden 6 bin 665 kg ile 145 adet rulo malç naylonu teslim edildi" dedi.

214 BİN TL BÜTÇE DESTEĞİ VERİDİ
Sağlam, "Üreticilere yine sadece söz konusu Proje kapsamında; toplamda 1,3 milyon TL bütçe desteği verilmiş, Alaçam ilçemizde 31 üreticiye 26 dönüm alan için 117 bin çilek fidesi ve bu alanlar için bin 170 kg örtü malçı hibe edildi. Böylelikle Alaçam ilçemize sadece Çilek Projesi için toplamda 214 bin TL bütçe desteği verildi. Dürtmen Yaylası bölgesine yeni çilek alanı kuruldu" diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


AMAÇAMÇİLEK FESTİVALİTARIMORMANYUSUF ZİYA YILMAZNESLİHAN HANCIOĞLUİBRAHİM SAĞLAMİLYAS ACAR