Geri

30 Ağustos bağımsızlığın sembolü

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, 30 Ağustos’un vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun en önemli sembolü olduğunu belirterek, “Bu cennet vatanı miras bırakan 15 bin 55 şehidimize, Gazi Mustafa Kemal’e ve tüm gazilerimize minnettarız” dedi.

08:58:35 | 2022-08-29


Haberi Sesli Dinle

Türk milletinin Malazgirt’ten bu yana yaklaşık bin yıldır bu mücadeleyi verdiğini belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “30 Ağustos; vatan sevgimizin ve bağımsızlık tutkumuzun en önemli sembolüdür. Bu mücadele, Anadolu’yu vatan kılma mücadelesidir. Bizim tarihimiz sayısız zaferler ve en zor dönemlerde bile birlik ve beraberlikten ödün verilmeyen örneklerle dolu. İşte bu örneklerden biri olan 30 Ağustos, şartlar ne olursa olsun başarılı bir ülke olmak için önümüzün daima açık olduğuna işaret eden bir deniz feneridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tespitleriyle, ‘30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır” dedi.

‘SONSUZA KADAR İLELEBET HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞAYACAKTIR’
30 Ağustos'ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini ve tarihte her zaman olduğu gibi kendi kaderini kendisinin çizeceğini tüm dünyaya ilan etiğinin altını çizen Var, “Türk milletini Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyenlere karşı kazanılan bu büyük zafer, Atatürk´ün ifadesinde de manasını bulduğu gibi, 'Kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak' amacına yönelikti. Dün olduğu gibi bugünde bizi bu topraklardan çıkarmak ve istedikleri rolü oynamamızı isteyenler bilmelidirler ki, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Bilinmelidir ki bu topraklarda bin yıllık kökleri olan ve Malazgirt, Çanakkale zaferlerinde benliğini bulan 30 Ağustos ruhu, bu günde hala canlıdır, diridir ve yaşamaktadır. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin güç kaynağıdır. Milletçe bağımsız yaşama irademizin mührüdür ”diye konuştu

‘MİLLETİMİZİN HAİNLERE KARŞI ORTAYA KOYDUĞU GÜÇLÜ İRADEDİR’
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100’üncü Yıldönümünü, milletçe hep birlikte kenetlenerek kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Var, “Aziz milletimiz, o dönem genç-yaşlı, kadın-erkek demeden, toplumun tüm kesimleriyle birlik ve beraberlik içinde kazandığı 30 Ağustos zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere en güzel şekilde cevabını vermiştir. Türk milleti, İstiklal Savaşı ve Büyük Taarruz ruhuna sahip çıkmaya, her zaman olduğu gibi büyük bir inanç ve cesaretle devam etmektedir. Ve bu milletin zaferleri de hiç bitmeyecektir. Buna en yakın örnek de 15 Temmuz tarihinde, milletimizin hainlere karşı ortaya koyduğu güçlü iradedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 30 Ağustos zaferini bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aynı zamanda vatan uğruna mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi; bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Haber: Köksal ÖNER


saadet var30 ağustos