Geri

ADNAN BAHADIR YAHYA ÇINKIL'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Denge Gazetesi Sahibi Adnan Bahadır, Gazete Ekip'in kumpas olduğunu ortaya koyduğu asılsız iddialarının sonunda Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'dan özür dilemek zorunda kaldı. Bahadır, "İddialar asılsız çıktı. Bu sefer sanırım ben de bir hata yaptım. Değerli bir bürokratın ve eşinin hakkına girdim. Kendisinden ve değerli eşinden özür diliyorum" diyerek, iddiaların tamamen asılsız olduğunu itiraf etti.

10:11:44 | 2023-07-10


Haberi Sesli Dinle

Denge Gazetesi sahibi Adnan Bahadır, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ve eşi hakkında asılsız iddialarda bulunmuş, Gazete Ekip de iddiaların kumpas çetesinin bir oyunu olduğunu ortaya koymuştu. Bugüne kadar hakkında yazı yazdığı hiç bir kişi ve kurumdan özür dilemeyen Bahadır, iddialarının asılsız çıkmasının ardından Genel Sekreter Yahya Çınkıl ve eşinden özür dilemek zorunda kaldı. Bahadır geçtiğimiz günlerde yazdığı köşe yazısında "İddialar asılsız çıktı. Bu sefer sanırım ben de bir hata yaptım. Değerli bir bürokratın ve eşinin hakkına girdim. Kendisinden ve değerli eşinden özür diliyorum" dedi.

İDDİALARIN ASILSIZ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ
Asılsız iddiaların ardından Gazete Ekip'te yayınlanan haberde Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ile ilgili bazı yayın organlarında ortaya atılan iddiaların kumpas olduğu vurgulanmış, adeta FETÖ usulü sahte belgelerle kurulan kumpasa göre Çınkıl'a ait olduğu iddia edilen villanın resminin bir cam balkon firmasının kataloğundan alındığı belirtilirken, sahte whatsapp konuşmalarında yer alan otel fotoğrafının da başka bir otele ait olduğu ortaya konulmuştu. Yargıya taşınan iddiaların asılsız olduğunun anlaşılmasının ardından Adnan Bahadır adeta geri adım atarak yazdığı yazıda kendisinin de bir oyuna geldiğini ve Yahya Çınkıl'ın haklı olduğunu açık açık belirtti.

HELALLİK İSTEDİ
Yazısında özür dilemenin de bir erdem olduğunu belirten Adnan Bahadır, "Bu sefer sanırım ben de bir hata yaptım. Değerli bir bürokratın ve eşinin hakkına girdim. 02 Eylül 2022 tarihli "Kınıyorum" başlıklı yazımda Samsun'da önemli görevlerde ve hizmetlerde bulunmuş olan Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ve eşi hakkında isim vermeden iddialarda bulunmuştum. Ancak ne var ki bu iddiaların tamamı asılsız ve mesnetsiz olduğu ortaya çıktı. Bana gelen bilgiler doğrultusunda yazdığım yazımda Genel Sekreter Yahya Çınkıl'ın değerli eşinin 2013-2014 yıllarında bir ulusal kanala çıkıp kendisini aldattığı yönünde şikayette bulunduğunu söyleyenlerin olduğunu belirtmiştim. Oysa ki ciddi bir araştırma neticesinde gördüm ki bu iddiaların hepsi yalanmış. Böyle bir televizyon yayınının ve böyle bir olayın yaşanmamış olduğunu öğrendim. Yahya Çınkıl'dan ve özellikle değerli eşi hanımefendiden helallik istiyorum" dedi.

YAZIŞMALAR SAHTE ÇIKTI
Whatsapp yazışmalarının asılsız olduğu itirafında da bulunan Bahadır, "Yine 26 Ağustos 2022 tarihli "Kifayetsiz Muhterisler" başlıklı yazımda Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl hakkında Whatsapp yazışmalarının olduğunu iddia etmiştim. İtiraf etmeliyim ki; Yahya Çınkıl ile ilgili elime geçen Whatsapp yazışmalarının sahte olduğu ortaya çıktı. Ortaya atılan yazışmaların hepsi yalan ve düzmece çıktı. Söz konusu yazımda Whatsapp'ta bu tür sahtecilik yapılamayacağını ifade etmiştim ama daha sonra yaptığım araştırmayla basit bir bilgisayar programı aracılığıyla sahte yazışma kurgulanabileceğini gördüm. Bu nedenle helallik istedim" ifadelerini kullandı.

DÜRÜST VE ÇALIŞKAN BÜROKRAT
Yazısında Yahya Çınkıl'ın dürüst ve çalışkan bir bürokrat olduğuna da değinen Adnan Bahadır, şu ifadelere yer verdi: "Atalarımızın dediği gibi "Meyve veren ağaç taşlanır." Maalesef kendi kişisel hesapları için gazetecilere sahte bilgi-belge gönderenler zaman zaman bizlere hata yaptırabiliyor ve bizleri yanlış yönlendirebiliyor. Güvenilir dostlarımdan edindiğim bilgiler ve bizzat yaptığım gözlemler ışığında Yahya Çınkıl'ın aslında Samsun'da ve Sinop'ta önemli işlere imza attığını çevresinde saygınlığı olan, insanların gönlüne girmeyi başarmış, akçeli işlerle işi olmayan, dürüst bir bürokrat olduğunu gördüm. Muhtemeldir ki birilerinin ya rantına izin vermedi ya da başarılı çalışmalarıyla birilerine siyasi rakip olarak görüldü. Bu gerçek zamanla ortaya çıkacaktır. Sonuç olarak bu yaşanılanlardan, özellikle devlete hizmet eden bürokratlarla ilgili gelen her istihbaratın, belgenin, her iddianın doğruluğunu ve delillerini ortaya koymadan yazı yazılmayacağını bir kez daha tecrübe ettim."

GAZETE EKİP İDDİALARI ÇÜRÜTMÜŞTÜ
Gazete Ekip, "Kumpas çetesinin oyunu ortaya çıktı" başlıklı haberinde, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ile ilgili bazı yayın organlarında ortaya atılan iddiaların kumpas olduğun ortaya çıktığını belirtmiş, adeta FETÖ usulü sahte belgelerle kurulan kumpasa göre Çınkıl'a ait olduğu iddia edilen villanın resminin bir cam balkon firmasının kataloğundan alındığının belirlendiğini, sahte whatsapp konuşmalarında yer alan otel fotoğrafının da başka bir otele ait olduğu anlaşıldığını vurgulamıştı. Gazete Ekip, elde edilen kanıtların, kumpas oyununu kuranların kendilerini nasıl ele verdiğini açıkça ortaya koymuştu.

ADNAN BAHADIR AÇIKLA
Şimdi Samsunlular, Adnan Bahadır'ın hem önceki yazısında belirttiği hem de özür yazısında dile getirdiği kendisini aldatan, söz konusu sahte bilgi ve belgeleri gönderenleri merak ediyor. Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'dan özür dileyen Adnan Bahadır'ın kamuoyuna açıklama yapmak zorunda olduğunu belirten Samsunlular, "Adnan Bahadır, kendisine sahte bilgi ve belge gönderenlerden bahsediyor. Kendisinin de aldatıldığını söylüyor. Sahte belge yollayanlar kim? Bunları mutlaka açıklaması ve açığa kavuşturması gerekiyor" diye soruyor.

İŞTE GAZETE EKİP'İN İDDİALARI ÇÜRÜTTÜĞÜ O HABER... OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYIN...

 

Devamını okumak için tıklayınız


adnan bahadıryahya çınkılözür dilemesamsunsinopsinop il özel idaresidenge gazetesi