Geri

Zeybek'ten Şeker Fabrikası tepkisi

CHP Milletvekili Kemal Zeybek, "Çarşamba şeker fabrikası 1990’lı yıllardan 2010 yılına kadar üretim yapmış ve 12 yıldır çürümeye terk edilmiştir. 150 milyon dolar değerinde olan fabrikanın çürümeye terk edilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

14:54:06 | 2022-10-27


Haberi Sesli Dinle

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Çarşamba Şeker Fabrikası üzerinden insanların umutları ile oynayanlar, her seçim öncesi fabrikanın açılacağını söyleyerek oy devşirmeye çalışıyorlar. Çarşamba İlçemizde kurulmuş bulunan şeker fabrikası ülkemizde yapılan son şeker fabrikasıdır. Son teknolojiyle kurulmuş olan Çarşamba şeker fabrikası 1990’lı yıllardan 2010 yılına kadar üretim yapmış ve 12 yıldır çürümeye terk edilmiştir. 150 milyon dolar değerinde olan fabrikada üretimin durdurulması ile bölgede pancar üretimi de durdurulmuştur. Bu kadar önemli değere sahip bir varlığın çürümeye terk edilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

YAPILAMAYACAK SÖZLER VERİLMESİN!
Çarşamba'da kurulu bulunan şeker fabrikasının işletilmemesi sonucunda; bölgede pancar üretimine konulan kotalar ve fabrikanın çalıştırılamaması nedeniyle üreticilerin pancar üretiminden uzaklaştığına da dikkat çeken Milletvekili Zeybek, "Pancar üretimi ve Çarşamba Şeker Fabrikasının bölgemiz ekonomisi ile istihdamına önemli katkıları geçmişte görülmüştür. Çiftçimizin toprağını işlemesi, üretilen şeker pancarının işlenmesi çeşitli ürünlerin elde edilmesi bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi, istihdamı için önem taşımaktadır. Çürümeye terk edilen Çarşamba şeker fabrikasının ekonomik değeri göz önünde bulundurulduğunda böyle yüksek değer taşıyan bir varlığımızın âtıl kalması gönlümüzü ve vicdanımızı rahatsız etmektedir. Çarşamba Şeker Fabrikası üzerinden yalan ve talan hedefleyenleri kınıyor ve halkımızın takdirine bırakıyorum. Her seçim öncesi fabrikada çekilen resimleri ve kamuoyuna açıklanan beyanlara, ilgilerin sahip çıkmalarını ve büyük değer taşıyan fabrikanın üretime geçerek, üreticinin pancar üretmesi ile istihdam olanakları artırılmalıdır. Çarşamba Şeker Fabrikasını en kısa sürede açacağız diye beyanlarda bulunup, halkımızı kandıran ve insanların beklentiler içerisine sokan ve gereğini yapmayanlardan halkımız hesabını soracaktır" diye konuştu.

 


kemal zeybekmilletvekilichptbmmçarşambaçarşamba şeker fabrikası