Geri

Zehir Geçemez!

1999-2000 yıllarında 'Kağıt Baskı' EKİP Gazetesi okurlarına ulaştırırken haber servisinin çok değerli müdürleri, yayın müdürleri ve gazetemizin büyükleri, ağabeyleri öyle titiz ve farklı manşet başlıkları atarlardı ki bazıları hafızamdan hala silinmemiştir. Onlardan birisi de ZEHİR GEÇEMEZ!

11:06:29 | 2021-12-05
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

1999-2000 yıllarında 'Kağıt Baskı' EKİP Gazetesi okurlarına ulaştırırken haber servisinin çok değerli müdürleri, yayın müdürleri ve gazetemizin büyükleri, ağabeyleri öyle titiz ve farklı manşet başlıkları atarlardı ki bazıları hafızamdan hala silinmemiştir. Onlardan birisi de ZEHİR GEÇEMEZ!

Hem okutan, hem dikkat çeken, hem büyük puntolar ve kalın karakterle atılan başlıklar altında ki haber, virgülünden noktasına kadar okuturdu. Bu ustalıktı, bu iş bilmekti, bu gazetecilikti.

Gerçekten de Ekip Gazetesi çalışanları "Ekip Ruhu" ile gazeteyi hazırlardı. Manşetler ve başlıklar konusunda sıkça tartışıldığı, gazete baskıya gidene kadar, yani son ana kadar atılacak manşet başlıklar tartışılırdı.

İşte o başlıklardan biri de "ZEHİR GEÇEMEZ!" Başlığı idi.

Bunu neden sizlere tekrar hatırlattım.

O yıllarda da Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nün titiz ve disiplinli çalışmalarına tanıklık etmekteydik. Karadeniz’in orta bölgesinde yer alan ve Karadeniz’in İç Anadolu'dan, Doğu'ya ve Batı'ya açılan kapısı Samsun her türlü kirli faaliyetlerin de haritada ki geçiş noktası özelliğinde şehir.

Bunun bilincinde hareket eden Emniyet Müdürlüğümüzün çok değerli birimleri ilimizin Batısından Doğusuna, Kuzeyinden Güneyine kadar istihbarat çalışmalarını mükemmel bir şekilde sürdürmekte, kötülerin peşinden iz sürmektedir.

Böyle olunca da aylar süren hassas çalışmalar sonucunda satıcıya değil, işin kaynağına kadar inilip bu art niyetliler, kötü insanlar, Samsun'umuzu zehirlemeye çalışanlar, yakalanarak adalete teslim ediliyor.

Özellikle insanlarımızı zehirleyenler ve zehirlemeye çalışanlar Samsun’u kovboy kasabası sanmakta. Ancak hiç de göründüğü gibi olmadığı gazete haberlerinden görmekte ve okunmaktadır.

Bilişim suçlarından, ailesini darp edene, eşini döven sövenden, sentetik ilaç satmaya çalışanlara, kumar oynayan ve oynatanlara vs... Hepsi bir bir yakalanmakta.

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın görevi süresince bu haberleri sıkça görmekte ve okumaktayız. Bizler de okurlarımıza aktarmaktayız.

İl Emniyet Müdürlüğümüzün titiz ve ciddi, disiplinli çalışmasının sonuçlarını fazlasıyla görmekteyiz. Bu tarz tutuklama ve yakalanmaları çokça görmek "Samsun'da neler oluyor, nedir bunlar?" diye hayıflanacak bir şey değil, Emniyet Müdürlüğümüzün ne kadar cansiperane çalışarak bunlara fırsat vermediğinin bir fotoğrafıdır aslında.

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal başta olmak üzere emniyet müdür yardımcılarımız, şube müdürlerimiz, istihbaratımızın güçlü ve sabırlı personeli, terörle mücadelenin etkin masalarına binlerce teşekkür ederiz.

Samsun'umuzun yaşanabilir bir şehir olma yolunda kolluk güçlerimizin ortaya koyduğu çaba asla yadsınamaz. Onların şehrimizin huzuru için gecesini gündüzüne katarak sürdürdüğü bu fedakar çalışmaları tebrik ediyoruz, takdir ediyoruz, başarılar diliyoruz.
SAMSUN'DAN ZEHİR GEÇEMEZ!
Ne güzel ne güzel.


okan dileksamsun emniyet müdürlüğüzehir


Yazıyı Sesli Dinle