Geri

Yüksel Yıldırım: Taraftar bana zaman versin

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Radyospor'da yayınlanan "Üçleme" programında Nazım Türknas'ın konuğu oldu. Yıldırım, "Taraftardan kendisine inanmasını ve sakin olmasını isteyen Başkan Yıldırım, şunları söyledi: "Ben Samsunspor’dan almaya değil vermeye geldim. Tarihte bir tek Hasbi Menteşoğlu başkanımız bunu yaptı. Bana biraz zaman tanısınlar ben tamamen iyi niyetliyim" dedi.

11:19:14 | 2023-09-02


Haberi Sesli Dinle

11 yıllık aranın ardından Süper Lig özlemine 3 yıl gibi bir sürede son verdiklerini ifade eden Başkanımız Yüksel Yıldırım, Toulouse ile yapılan anlaşma detayını, Süper Lig hedeflerini ve transfer çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Yıldırım, "Toulouse ile Süper Lig’de bir anlaşma imzaladık. Başkanları Damien Comolli çok yakın bir dostum. Süper Lig hedefimiz gerçekleştiğinde beraber güzel işler yapacağımızı planlamıştık. Şimdi bu hedef doğrultusunda 3 yıllık bir anlaşma imzaladık. Daha öncede Belçika’nın Genk takımı ile bir anlaşma yapmıştık ancak pandeminin araya girmesi süreci olumsuz yönde etkilemişti. Şimdi Fransa'da 2. Lig'de mücadele eden Dunkerque FC takımını aldık ve bu anlaşmaları gerçekleştirdik. Bu projede ağırlıklı olarak akademiye yönelik çalışmalar yapılacak. Oyuncu yetiştirme, geliştirme, idman metodları gibi programlar olacak. Her sene çok yetenekli 1 oyuncumuzu Fransa'ya göndermek ve orada eğitimlerini aldırmak hedefimiz" dedi.

AVRUPA KULÜPLERİNİ GERİDE BIRAKTIK
A takımda ise yapay zeka ve geliştirilmiş dataları kullanma imkanlarının sağlanacağını belirten Başkan Yıldırım, "Oyuncuların özelliklerine daha detaylı bakabilme imkanımız olacak. Scout departmanında değişimler ve gelişimler sağlanacak. Fizyoterapist ve medikal alanında uygulanan farklı ve etkili çalışmaları yerinde inceleyip kendimize entegre etme imkanımız olacak. Analiz, scout ve sağlık ekibimiz Fransa’ya giderek orada çalışma imkanları sağlanacak. 10 Milyon Euro’nun üzerinde altyapıya yatırım yaptık. Süper bir alt yapı tesisi oluşturduk, Avrupa standartları ayarında mükemmel bir tesis gençlerimizin imkanına sunuldu. Bir çok Avrupa kulüplerini bu anlamda geride bıraktık" diye konuştu.

SAMSUN'UN ÇOCUĞUYUM
Başkan yıldırım, "Samsunspor zor zamanlar yaşarken ben 'Atatürklü Armamıza' sahip çıktım ve Süper Lig’e yeniden yükselmesini sağladım. Keşke diğer köklü camialarda kötü durumlar yaşamasa ve kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmasa. Biz de çok isteriz, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı farklı skorlarla yenmeyi ama bunlar zamanla olacak durumlar. Samsunspor öyle bir kulüp olacak ki 33 bin kişilik stadı zamanı gelince kombineler ile dolduracak. Başarı böyle geliyor. Avrupa'da bu kültür yaygın biz de bunu yapmak istiyoruz. Kulüp yöneticiliğini bilmiyordum ama şimdi işin içerisine girince öğreniyorum, farklı durumlar olduğunu da yaşadıkça görüyorum. Ben Samsun'un çocuğuyum ve hiç bir yere gitmiyorum verdiğim sözleri tutuyorum, tutmaya da devam edeceğim. Bu şehir, bu takım için elimden geleni yapıyorum" şeklinde konuştu.

DÜNYA MARKASI YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İlk 5 yıl planını bitirdiklerini, şimdi ikinci 5 yıl planını yaptıklarını da dile getiren Başkan Yıldırım, "Hedefimiz ikinci plan dönemimizde Samsunspor olarak ilk 5 içerisine girebilmek ve Avrupa'da kupalarda mücadele etmek. Bu Samsunspor tarihinde her zaman olan bir durum da değil. Taraftarımıza saygım sonsuz, beni eleştirebilir, kızabilirler ama ben ve Yönetim Kurulu Samsunspor'u dünya markası yapmak için çalışıyoruz. Samsunspor benim tek önem verdiğim takımım. Diğer takımların bir ekosistem üzerinde yaşamlarına devam edecek. Zaman zaman onlar Samsunspor'u besleyecek. Gelecek planlaması yapıyoruz. Yüksel Yıldırım olarak diğer kulüp başkanlarının yapmak isteyip de yapmadıklarını yapıyorum. Başarılı olurum veya olmam ama en azından uğraşıyorum" ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG'DE İLK SEZONUMUZ
Samsunspor'un çocukluk takımı olduğunu ve bu takım için her şeyi yaptığını vurgulayan Yıldırım, "Herkesten daha çok başarılı olmak istiyorum. Ama bunlar hemen olacak şeyler değil. Biraz zamana ve sabra ihtiyacımız var. Samsunspor yenilince kahroluyorum, sabaha kadar uyuyamıyorum, enerjim gidiyor. Günün sonunda insanlar anlamsız bir şekilde bana tepki gösteriyor. Ortak noktamız Samsunspor’un başarısı ve ben bunun için buradayım. Bu sezon transferde hocamızla uyum içerisinde hareket etmeye çalıştık. Hocamız 10 oyuncu istemişti ben de 11 oyuncu olsun dedim. Kulübede alternatif imkanları olsun diye bunu yaptık. Benim ve hocamızın bu ligde ilk sezonu. Doğal olarak hata yapma durumumuz olabilir" dedi.

ALMAYA DEĞİL, VERMEYE GELDİM
Taraftardan kendisine inanmasını ve sakin olmasını isteyen Başkan Yıldırım, şunları söyledi: "Ben Samsunspor’dan almaya değil vermeye geldim. Tarihte bir tek Hasbi Menteşoğlu başkanımız bunu yaptı. Bana biraz zaman tanısınlar ben tamamen iyi niyetliyim. Şimdiye kadar çalıştığım hocalarım içerisinde en iyi niyetlisi ve en çalışkan olan bir insan Hüseyin Eroğlu. Hocamız İstanbulspor maçına takımını en iyi şekilde hazırlıyor. 6 transferden 3’ünü tamamladık. Şimdide 6 - 8 ve kanat oyuncusu takviyesi yapıp transferi kapatacağız. Transfer sezonu bu sezon zor geçiyor, herkes bu durumdan şikayetçi. Harcama limitlerimiz belli, TFF bunun üstüne çıktığınızda oyuncunun lisansını çıkarmıyor ve çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Ben Samsunspor’un bu sezon ilk 10 içerisine girmesi için elimden geleni yapıyorum. Lütfen camiamız bana destek olsun, her şeyin üstesinden beraber geleceğiz."


samsunsporyüksel yıldırımfutboltransfertaraftar