Geri

Yücel Uyar: Kazanacak güçteyiz

Teknik Direktör Yücel Uyar, bugünkü antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Uyar; "Ankaragücü maçını kazanacak güçteyiz" dedi.


10:47:14 | 2022-04-29


Haberi Sesli Dinle

Altınordu maçında gençlerin iyi bir performans gösterdiğini belirten Teknik Direktörümüz Yücel Uyar, “Düşme tehlikesi bulunan takımların puan olarak bize yaklaşamayacağını düşünüyorum. Altınordu belki puansal olarak yukarıda gözüküyor ama bu hafta BAY geçecek. O yüzden onların düşme ihtimali büyük. Sadece banko maçları var o da Balıkesir. Diğer 2 maçı Bolu ve Kocaeli. Yani kendi aralarında maçları var, bizim puanlarımıza gelmeleri mümkün değil" dedi.

SAMSUNSPOR'A YAKIŞIR OYNAYACAĞIZ
Samsunspor'un Play Off'a kalması için bir ışık belirdiğine de vurgu yapan Uyar, "Bizim için yukarda bir ışık belirdi mi? Matematik olarak belirdi. Ama çok umutlanmamak lazım. Çünkü biz tüm maçlarımızı kazanacağız, onların hepsi kaybedecek. Böyle bir tablo var ortada. Bizim hedefimiz son hafta oynadığımız gibi tempolu, Samsunspor'a yakışır futbol oynamak. Forma verdiğimiz gençler bizi mahcup etmedi. Yine onlarla devam edeceğiz. Ben gençlere şöyle demiştim, 'teknik direktörler forma vermez alınır' ama onlar öyle yapmadı, formayı almadılar biz verdik onlara. Ancak şimdi biz formayı giyeceğiz diye performans olarak ısrarcılar. Çok iyi oynadılar öyle oynayanın şansı devam edecek. Çünkü biz seneye de bir kadro yapılanması içindeyiz. Çünkü takımdan gidecekler olacak” dedi.

YASİN BU TAKIMIN KAPTANI
Takım kaptanı Yasin Öztekin’in son maç kadrosuna alınmaması ile ilgili bilgi veren Yücel Uyar, “Takım kaptanımız Yasin Öztekin'in sözleşmesi bitiyor. Geçen hafta kadroya almadık ama Yasin bu takımın kaptanı. Sözleşmesi bittiği için bize anlayış gösterdi ve gençlere şans verdik. Ama bu hafta Yasin'e ihtiyacımız olduğu zaman sahaya süreceğiz. Biz Yasin gibi tecrübeli oyuncularımızdan anlayış bekleyerek gençlere şans tanıdık. Yasin de deneyimli ve tecrübeli oyuncu, gayet olumlu davrandı. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Ankaragücü maçında ihtiyaç olursa oynatacağız. Samsunspor, oyuncularına böyle davranmalı, çünkü doğrusu bu. Yıllar sonra belki bu oyuncularla tekrar yollarımız kesişebilir” diye konuştu.

SAKAT VE CEZALI OYUNCULAR
Takımdaki sakat ve cezalı oyuncular hakkında da bilgi veren Yücel Uyar, “Hafta sonu oynayacağımız Ankaragücü maçını kazanacak güçteyiz. Sakatlıkları bulunan Recep Burak Yılmaz, Ali Kılıç kadroda olmayacak. Melih Okutan takımdan ayrı fitness salonunda çalışıyor. Hasan Kılıç’ın da ağrıları var ve maça yetişme ihtimali yüksek” şeklinde konuştu.


samsunsporyücel uyartffspor toto 1 ligankaragücüplay off