Geri

Yiğit'in adı okulunda yaşatılıyor

Samsun'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduğu gün kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 11 yaşındaki Yiğit Benzer'in ismi öğrenim gördüğü okulda kurulan Akıl-Zeka Oyunları ve Edebiyat Atölyesi'nde yaşatılacak.

11:43:10 | 2021-12-30


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduğu gün kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 11 yaşındaki Yiğit Benzer'in ismi öğrenim gördüğü okulda kurulan Akıl-Zeka Oyunları ve Edebiyat Atölyesi'nde yaşatılacak.

Samsun'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduğu gün kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 11 yaşındaki Yiğit Benzer'in öğrenim gördüğü okulda kurulan ve ismini yaşatacak olan Akıl-Zeka Oyunları ve Edebiyat Atölyesi, düzenlenen törenle açıldı. Atölyenin açılışına AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Vali Doç. DR. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yiğit'in babası Hasan Benzer ve diğer protokol üyeleri katıldı.

AÇILIŞI YAPILDI
Kasım ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Şehit Yasin Boy Derecik Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yiğit Benzer'in adını yaşatmak için kendi okulunda kurulan Yiğit Benzer Akıl-Zeka Oyunları ve Edebiyat Atölyelerinin açılışı Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, protokol üyeleri, Yiğit'in ailesi ve okul arkadaşları birlikte gerçekleştirdi.

VALİ'DEN 'ATÖLYEDEN İSTİFADE EDİN' ÇAĞRISI
Yiğit’in vefatının ailesi başta olmak üzere arkadaşları, öğretmenleri ve tüm Samsunluları çok üzdüğünü ve acısının hala taze olduğunu dile getiren Vali Dağlı, ailesine sabırlar diledi.

Öğrencilerden atölyelerden en iyi şekilde istifade etmelerini isteyen Vali Dağlı, "Akıl-Zeka Oyunları ve Edebiyat Atölyelerinde öğrencilerin akıl-zeka oyunlarıyla zekâ potansiyellerini tanıması, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, problem çözmeye yönelik iyi bir ilerleme kaydetmesi, edebiyat etkinlikleriyle de hikâye, deneme, masal, gezi yazısı, hatıra, roman gibi konu başlıklarında kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra yeni eserler ortaya koyarak geleceğin yazarı olma yolunda ilerlemelerine imkan sunma amaçlanıyor" dedi.


yiğit benzerhasan benzerAkıl-Zeka Oyunları ve Edebiyat AtölyesiŞehit Yasin Boy Derecik Ortaokuluzülkif dağlıorhan kırcalımustafa demir