Geri

Yetik: Uyum içinde çalışacağız

Yeni eğitim öğretim yılı sene başı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “2022-2023 eğitim öğretim yılında okullarımızla birlikte ilçemizde uyum içinde çalışacağız” dedi.

12:09:01 | 2022-09-11


Haberi Sesli Dinle

Eğitimi önemsedikleri dile getiren Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yetik, “17 Haziran’da 2021-2022 eğitim yılının sona ermesinin ardından tüm okul yöneticilerimiz ile bir araya geldik ve 2022 2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına çok erken başladık. Okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, bütçeleri, eğitim öğretime hazırlık gibi birden çok alanda bilgi paylaşımlarında bulunduk, istişare ettik ”dedi.

‘BİZZAT DENEYİMLEYEREK ÖĞRENME FIRSATI BULDULAR’
Bu dönem ilk defa 20 yıldan bu yana eğitimde fırsat eşitliği bağlamında dağıtılan okul ders kitaplarına ilave olarak yardımcı kaynaklar Bakanlığımızca gönderildi ve tüm okullarımızda sıralara yerleştirildi. Yaklaşık 6 yüz bin civarında ders kitabı ve yardımcı kaynak kitapları okullara ulaştırdığını işaret eden Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yetik ,“Okulla Uyum Haftası” etkinliklerimiz kapsamında okul öncesi eğitim ve İlkokul 1’inci sınıf öğrencilerimiz, öğretmenleri gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıdılar ve okul kurallarını bizzat deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldular. Bu süreçte okullarımızı ziyaret ederek, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimizle bilgi paylaşımlarında bulunduk. Eğitimin ikinci gününde velilerimiz çocuklarıyla birlikte okula gelerek okulun tüm iç ve dış mekanlarını birlikte gezdiler ”diye konuştu

‘NİTELİKLİ YÜRÜTEBİLMELERİ İÇİN ALANLAR OLUŞTURDUK’
Milli Eğitim Bakanlığımızın Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi kapsamında sağlanan desteklerle; 25 okulumuzda makine, teçhizat, onarım ve bakımlarını yaparak eksik malzeme alımlarını gerçekleştirdiklerini vurgulaya Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yetik ,“Ayrıca 16 okulumuza bakım ve onarım yaptırıp yine Bakanlığımızın destekleriyle 16 okulumuza özel gereksinimli öğrencilerimiz için yeni destek odaları açtık ve öğretim materyalleriyle donattık. 4 okul bahçemize de öğrencilerimizin sportif faaliyetleri daha nitelikli yürütebilmeleri için alanlar oluşturduk. Deprem güçlendirme çalışması yapılan 18 okulumuzdan, güçlendirme faaliyetleri tamamlanan okullarımız kendi binalarında eğitim öğretime başladılar ve 25 yüz civarında 8’inci sınıf öğrencimizin ortaöğretim kurumlarımıza yerleştirme işlemlerini tamamlandık. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz aynı zamanda “Mesleki Eğitim Merkezi” olarak bu yıl da faaliyetlerine devam etmekte, her geçen gün mesleki eğitim merkezlerimizle buluşan öğrenci sayımızı, kurum/kuruluşlarla protokollerimizi artırmayı hedeflemekteyiz ”şeklinde konuştu.

‘CANLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR’
Tübitak, Teknofest gibi yarışmalara katılım sağlamak isteyen gençlerimizin altyapısını güçlendirmek için bilim sanat merkezimizin imkânlarını sadece oradan yararlanan öğrencilere değil, tüm öğrencilere açtık olacağını aktaran Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yetik,“Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl ilk defa yurt genelinde tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokullarımıza bütçe gönderdiğinden; temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve eğitim ortamlarımızın zenginleştirilmesi bağlamında ihtiyaçlarımızı karşıladık. Milli Eğitim Bakanlığımızın öncelik verdiği iki tane dil var. Biri matematik, ikincisi de yabancı dil. Bu alanda yaz okulları açtık ve velilerimizden inanılmaz rağbet oldu. Önümüzdeki yaz bu kapsamı çok daha genişletmeyi planlıyoruz. Ayrıca yine Bakanlığımızın “Köy Yaşam Merkezleri” konsepti ve “Matematik Seferberliği” Projeleri kapsamında Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulumuz atölyelerini, eğitim içeriklerini, etkinliklerini zenginleştirdik ve kapalı durumdaki köy okullarımızı “Köy Yaşam Merkezleri” ne dönüştürmek, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz kurslarıyla köylerimizi yeniden canlandırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz, her zaman okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını artırmak, yaygın eğitim faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaktır. Biz eğitim sistemimizin hem erişilebilirliğini hem de kalitesini sürekli arttırmak için çabalarımıza devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize de başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz ”ifadelerini kullandı.
Haber: Köksal ÖNER


okuleğitimatakummilli eğitimirfan yetiköğrenci