Geri

Yakakentli lise öğrencileri İstanbul ve Çanakkale'yi gezdi

Samsun'un Yakakent ilçesinde lise son sınıfta eğitim öğretim gören öğrenciler, Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavı öncesinde Yakakent Belediyesi'nin sağladığı imkanlarla İstanbul ve Çanakkale gezisine gitti.

14:01:59 | 2022-06-17


Haberi Sesli Dinle

Bir günlük İstanbul seyahatinde Ayasofya, Sultanahmet ve Topkapı Sarayı'nı gezdikten sonra Çanakkale gezisine katılan öğrenciler, şehitler abidesi, şehitlikler Seyit Onbaşı ve 1. Takım Komutanı Ezineli Yahya Çavuş'u ziyaret etti. Öğrenciler, kendilerine verilen bu imkan sayesinde şehitler diyarını ziyaret etmenin onur ve gururunu yaşadı.

ANILARINI YAZDILAR
Geziden dönen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'ya teşekkür ziyaretinde bulundu. ‌Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İlker Öksüz, geziye katılan öğrenciler adına Başkan Kıyma'ya teşekkür etti. Gezi dönüşü 105 öğrenci adına Başkan Kıyma'yı makamında ziyaret eden öğrenci temsilcileri, Çanakkale'den aldıkları hediyeleri ve ziyaretle ilgili anılarını yazılı olarak Başkan Kıyma'ya takdim etti.

BİZLERİ HİÇ GERİ ÇEVİRMİYOR
Geziye katılan 105 öğrenci adına açıklama yapan Yakakent İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve Seda Nur Olgun, Azranur Çal, Edanur Olgun ve Zeynep Toprak "Gezimiz sürecinde bizlere desteği olan Yakakent Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma'ya teşekkür ve şükranlarımızı sunarız. Kendisinin bize sunduğu bu imkan sayesinde Çanakkale şehitler diyarına ziyaret gerçekleştirdik. Rehberler eşliğinde Türkiye ve Çanakkale'nin gururu 18 Martta 220 okkalık gülleri kaldıran Seyyid Onbaşı'yı, Türk'ün tükenmezliğinin simgesi, birlik ve beraberliğimizin kanıtı olan Şehitler Abidesi, Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. Alay ve Çanakkale Savaşları'nda 1.Takım Komutanı Ezineli Yahya Çavuş'u ziyaret ettik. Atatürk'ün de belirttiği gibi Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları'nın kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir. Tarihimizin yazıldığı bu mekanda olmak hepimizi ayrı bir şeref ve onur kaynağı oldu. Her zaman gençlerin yanında ve destekçisi olan Hüseyin Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri hiç bir zaman geri çevirmiyor. Bir belediye başkanının yapması gerekeninden fazlasını yapıyor" şeklinde konuştu.

BİZLERİ GURURLANDIRDILAR
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, "Belediyemiz öncülüğünde her yıl düzenlenen ve bu yıl 5. si gerçekleşen Çanakkale gezisinin ardından bizlere teşekkür ziyaretinden bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Şimşek'i, Yakakent İmam Hatip Ortaokulu Müdürümüz İlker Öksüz'ü ve öğrencilerimizin yapmış oldukları ziyaretten ötürü çok mutlu oldum. Düzenlenen Çanakkale gezisini kompozisyona dökerek bizleri duygulandıran yavrularımıza gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Kıyma, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentsamsunçanakkaleyakakakent belediyesihüseyin kıyma