Geri

Yakakentli köy çocukları önce klip çekti, sonra Teknofest'e gitti

Kimi mühendis olmak istiyor, kimi öğretmen. Yakakent'in Karaaba köyünde hem okuyup hem köy işleri yapan çocuklar, HAVELSAN ile önce klip çekti, ardından Teknofest'i ziyaret etti.


12:53:30 | 2022-08-31


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Kaymakamlığı ve Havelsan işbirliği ile Yakakent ilçesine bağlı Karaaba köyünden 4O çocuk, kurumun 40'ncı yılında Teknoloji ve Bilim Otobüsü ile Samsun Teknofest'e getirildi.

Karaaba Köyü çocukları, Samsun Teknofest'te robotlar, simülatör, arttırılmış gerçekçilik, uçakların yanısıra, mühendis abileri, ablaları ve daha fazlasıyla tanıştı.

Gerçek başarının iyi imkanlar olmadan da elde edilebildiğinin delili Karaaba okulu çocuklarından biri olan Hanife Selcan, köy okulunu bitirdi, Bafra Fen Lisesi'ni kazandı. Elinden her iş geliyor, köyünde odun kırıyor, inekleri otlatıyor, ailesine yardım ediyor.

Okulun en parlak öğrencileri arasında yer alan Beytullah Aksu da mühendis olacağı günü iple çekiyor. Şimdi köyde odun kırıyor, koyunları otlatıyor.
Funda Kütük ise, mezun olduğu köy okulunun en sessiz ve sakin çocuğu olarak biliniyor. Köyde bahçe işlerinde çalışarak ailesine yardım ediyor. Mühendis çocuk olmak için dersine çalışıyor.

KLİP ÇEKTİLER
Karaaba çocukları, HAVELSAN'ın TEKNOFEST için çektiği klipte oynadı. Klip çekimi sırasında eğlenceli anlar yaşayan çocuklar, Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'i de ziyaret ederek, teknolojik araçları yakından görme imkanı buldu.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakenthavelsanteknofestkaraaba