Geri

Yakakentli balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Yakakentli küçük ve büyük balıkçılar balık avı sezonunun açılacağı 1 Eylül’e sayılı gün kala telaşla ekmek ağlarının ve teknelerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlıklarını sürdürüyor.

11:42:35 | 2023-08-22


Haberi Sesli Dinle

Balık avı sezonu hazırlıklarını sürdüren Yakakentli balıkçılar denizlerde palamuta hiç rastlamadı. Daha da kötüsü yılın bu sıcak aylarında görülmemesi gereken hamsinin erkenden ortaya çıkması Yakakentli balıkçıları şaşırttı.

Tüketiciler de bu yıl palamutun sofralarda yerini almayacağının korkusunu yaşıyor. Yakakent Küplüağzı Balıkçılık Kooperatif Başkanı Fatih Kocabaş, "Ağlarımızın bakımını Mayıs-Haziran aylarında yaptık. Sezona artık az bir zaman kaldı. Hazırlıklarımız boya ve raspa işleri, makine bakım onarım işleriyle uğraşıyoruz" dedi.

“Palamut Henüz Gözükmedi”
Palamutun henüz gözükmediğini belirten Fatih Kocabaş, “Palamut’un misinalara bu dönemde takılması gerekiyordu. Şu anda ise takip ettiğimiz kadarıyla palamut misinalara takılmadı. Karadeniz boyunca da başka yerleri de takip ediyoruz. Palamut maalesef yok. Ancak olmayacağı manasına gelmiyor. Nasip diyelim artık. Eylül 1’de sezon açılır, muhtemel istavrit ve diğer balıkların avcılığı ile başlarız gibi bir umudumuz var" diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


samsunbalıkbalıkçıyakakentfatih kocabaş