Geri

Yakakent'ten deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Yakakent'te başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan ihtiyaç malzemeleri, bir tır ve bir minibüs ile deprem bölgesine gönderildi.

09:32:24 | 2023-02-08


Haberi Sesli Dinle

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar görenler için yardım kampanyası başlatan Yakakent Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, toplanan 1 tır malzemeyi bölgeye gönderdi.

Yakakent Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dün itibarıyla 1 tır yardım malzemesi afet bölgesine doğru yola çıktı. Yardımları için mahalle muhtarlarına, sivil toplum örgütlerine, ilçe esnafına ve halkına, bir kez daha sonsuz teşekkürler." ifadelerine yer verildi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, ilçe idare müdürleri ile birlikte, depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı merkezinde incelemelerde bulundu.

YARDIM MALZEMELERİNİ ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Yardım kampanyalarına yoğun ilgi olduğunu belirten Başkan Kıyma, "Gelen yardımın haddi hesabı yok. Çalışmaya gönüllü gelenlerin haddi hesabı yok. Türk milletinin bu büyük karakterinden dolayı çok gururluyum. Mümkün olduğu kadar depremzedelere ulaşmaya çalışıyoruz. Biz de buradan tır ve kamyonetlerle malzemeleri depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Allah oradakilere sabır versin. İklim koşulları da çok fena. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine de büyük sabır diliyorum. Çok acı. Duygularımı tarif etmekte zorlanıyorum. Allah bir daha milletimizin başına böyle bir felaketi vermesin." dedi.

YARALARI SARACAĞIZ AMA ACISI HEP İÇİMİZDE KALACAK
Başkan Hüseyin Kıyma, Yakakent Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardım merkezinde vatandaşlar tarafından yapılan yardım malzemelerinin olduğunu anlatarak, "Yaraları saracağız ama acısı hep içimizde kalacak. Tük milletinin başı sağ olsun. Bölge insanına, onların yanında olduğumuzu, elimizden gelen her şeyi yapacağımızı söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem haberyakakent