Geri

Yakakent'ten Çanakkale'ye anlamlı gezi

Yakakent Belediyesi ilçedeki okulların 8. Sınıf öğrencilerine yönelik Tarih ve Kültür bilincini aşılamak amacıyla 6. Çanakkale gezisi düzenlendi.

11:40:24 | 2023-06-13


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Belediyesi, her yıl düzenlenen ve bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen öğrencilerin eğitimine, sosyal, kültürel ve tarihi gelişimi amaçlanan İstanbul-Çanakkale gezisi projesi doğrultusunda, 8. sınıf öğrencileri tarihin önemli zaferinin yaşandığı topraklara uğurlandı.

Yakakent Belediyesi, her yıl düzenlenen bu yılda 6.'sı gerçekleştirilen Çanakkale gezisi ile öğrencilerin eğitimine, sosyal ve kültürel - tarihi gelişimine desteği devam ediyor. 

İlçe genelindeki tüm 8. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşecek Çanakkale gezisine katılacak öğrencileri Yakakent Kaymakamı Abdüsamed Kılıç, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, okul müdürleri ve öğrencilerin aileleri uğurladı.

Gezi kapsamında Çanakkale’yi gezecek olan 90 öğrenci ecdadın tarih yazdığı mekânları; Seyit Onbaşı Anıtı, Kuzey-Güney Cephesi, Conkbayırı, Anzak Mezarlığı, 57. Alay Şehitliği ve müzeleri ziyaret edecek.

Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma "Çocuklarımız Çanakkale’de yaşananları yerinde görme fırsatı bulacak. Öğrencilerimiz, tarihlerini bilsinler, atalarını öğrensinler diye 6 yıldır Çanakkale gezisi programı düzenliyoruz. Bu geziler sayesinde geleceğimizin teminatı gençlerimiz atalarının yedi düvele karşı verdiği mücadelenin hangi zor şartlarda olduğunu öğrenecektir. Çanakkale bilincini gençlerimizde oluşturacağız. Gezinin amacı, ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer olan Çanakkale’de şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmasıdır. Yakakent Belediyesi olarak 6. kez düzenlediğimiz gezi ve eğitime olan desteğimiz devam edecek" dedi.

Çanakkale gezisi için kendilerine bu imkânı sağlayan Yakakent Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’ya tüm öğrenciler adına teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek de, "Öğrencilerimize bizler anlatıyoruz. Ancak anlatma ile o ruhu ve heyecanı tam anlamı ile öğrencilerimizde yaşatamıyoruz. Bu gezi ile öğrencilerimiz Çanakkale'de destanı yerinde yaşayacaklar. Geziye katılan öğretmenlerimiz , öğrencilerine buraları anlatacak. Bir gezinin ötesinde öğrencilerimiz tarihleri ile bütünleşecek" şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymayakakent kaymakamıçanakkalegeziseyid onbaşısamsun