Geri

Yakakent'te yollarda çizgi çalışması tamamlandı

Yakakent Kaymakamlığı, öğrencilerin can güvenliği için Cumhuriyet Sokak ile okul önlerine yol çizgisi ve yaya geçidi çalışması yaptı.

14:59:56 | 2022-08-09


Haberi Sesli Dinle

Vatandaşların ve öğrencilerin trafik nedeniyle daha rahat hareket edebilmesi için bir çok ulaşım projesini hayata geçirilen Yakakent ilçesinde, trafik akışı içerisinde yayaların da güvenliğine yönelik çalışmalar tamamlandı.

Yakakent Kaymakamlığı'nın talebi üzerine Samsun Valiliğin talimatları doğrultusunda Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri araç trafiğinin yoğun olduğu okul önleri ile Cumhuriyet Sokak'ta öğrencilerin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla yaya geçidi yapıldı. Çalışma ile yolu kullanan sürücülerin okul önünden ve sokaklardan daha dikkatli geçmesi ve yaya geçidini fark etmeleri amaçlanırken, öğrencilerin ve vatandaşların da karşıya daha güvenle geçmeleri sağlandı.
İlçe merkezindeki tüm okul önlerindeki yaya geçidi çizgileri tamamlandı.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR
Öğrencilerin güvenliğini amaçladıklarını vurgulayan Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, "Sayın valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın talimatları doğrultusunda yaptığımız çalışma ile çocuklarımız ve vatandaşlarımız yaya geçidinden daha güvenli bir şekilde geçebilecek" dedi.


Kısa sürede tamamlanan ve yaya ile araç ulaşımını rahatlatan, ayrıca sokaklarda estetik bir görünüm sağlayan çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar da çalışmalardan dolayı Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç'a teşekkür etti.

Haber: Bekir ERBUDAK

 


yakakentkaymakamyoltrafiköğrenciyaya geçidi