Geri

Yakakent'te 178. yıl heyecanı

Samsun'un Yakakent ilçesinde Emniyet Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

11:07:22 | 2023-04-11


Haberi Sesli Dinle

Program, İlçe Emniyet Amiri Murat Tan, Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Çelenk sunma programına İlçe Emniyet Amiri Murat Tan, siyasi parti başkanları, vatandaşlar ve polis memurları katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Kaymakam Abdüssamed Kılıç, İlçe Emniyet Amiri Murat Tan ve personelini makamında kabul ederek polis haftalarını kutladı. Her yıl 4-10 Nisan tarihleri arasında Polis Haftası'nın kutlandığını dile getiren Kaymakam Abdüssamed Kılıç, "178 yıl önce kurulan Polis teşkilatımızın mazisi kahramanlıklarla doludur. Polislerimiz bugün de aynı görev aşkıyla ve kahramanlıkla görevlerini ifa etmekteler. Devleti ve milleti uğruna gerektiğinde canlarını hiçe sayan polislerimiz, her fırsatta inisiyatif alıp milletin gönlünde taht kurmuştur.

Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de huzur ve refah sağlamak için gece gündüz demeden çalışan fedakâr polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile başta ilçemiz Emniyet Amirliği personeli olmak üzere tüm Türkiye'de görev yapan kahraman polislerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, Şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine selam ve saygılarımı iletiyorum" dedi.

ŞEHİT POLİS ATA DERİN'İN MEZARI ZİYARET EDİLEREK DUALARLA ANILDI
Daha sonra Emniyet Amiri Murat Tan ve polisler, Yakakent Şehir Mezarlığı'ndaki Şehit Polis Ata Derin'in mezarı ziyaret edilerek dualarla anıldı. Öte yandan, Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, şehit polisler için mevlit okutuldu.

 

Yakakent Emniyet Amirliği tarafından Yakakent Merkez Camisi'nde düzenlenen programa, emniyet personeli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentpolispolis haftasıyakakent kaymakamıabdüssamed kılıçsamsunsamsun haberleri