Geri

Yakakent'te yeni eğitim öğretim dönemine törenli açılış

Yakakent'te 2023-2024 eğitim- öğretim yılı açılışı nedeniyle bir dizi tören düzenlendi.

11:39:44 | 2023-09-12


Haberi Sesli Dinle

Okullar açıldı, öğrenciler dersbaşı yaptı. Samsun'un Yakakent ilçesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Buradaki törene Yakakent eğitim camiasının üyeleri de tam kadro katıldı.

Yaz tatilinin ardından, öğrenci ve öğretmenler için ilk ders zili çaldı. Okulun ilk günü heyecanı, fotoğraf karelerine yansıdı. Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9'uncu sınıfa adım atan öğrenciler için 4-8 Eylül uyum haftasıydı. Pazartesi de diğer kademeler için ilk ders zili çaldı.

Yeni eğitim öğretim yılı başladı
Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, sabah saatlerinden itibaren okulun ilk günü heyecanını yaşadı. Okul öncesi, ilkokul 1. ve lise 9. sınıflar, geçen hafta uyum eğitimi almıştı. Ortaokul 5. sınıfa bu yıl başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 15 Eylül'e kadar sürecek. Ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynaklar okullara ulaştırıldı. Öğrenci güvenliğine ilişkin gerekli tedbirler alındı.

İlk ara tatil 10 Kasım`da
Yeni eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili 10 Kasım`dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrencilere, ilk dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü verilecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan`da bir haftalık ara tatil olacak.
Okullar 14 Haziran`da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.

Sınıfta kalma geri geldi
Bakanlık, bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gitti. Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı.

Öte yandan, liselerdeki sınavlar, artık sadece yazılı yoklama şeklinde yapılacak. 6698 sayılı kanunda yer verilen, kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesini mümkün kılan durumlar dışında öğrencilere ait kişisel veriler veli, vasi veya ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek.

Okullarda sınav haftası uygulaması başlıyor
Bakanlık tarafından dün, okullarda yapılan sınavlara ilişkin ilk kez çatı bir yönetmelik yayımlandı. MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile okullarda birden fazla öğretmen tarafından okutulan derslerin tüm sınavlarının ortak yazılı olarak yapılması hükmü yer aldı.

Okullarda öğretmenler tarafından yapılacak yazılı sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılması, ortak yazılı sınavların yapılması, sınav haftası uygulamasına geçilmesi, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavlarının 4 dil becerisini ölçecek şekilde yapılması gibi pek çok yenilik yeni dönemle birlikte hayata geçirilecek.

İlk ara tatil 13 Kasım'da
Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi, 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayıp 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek. Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakenteğitim