Geri

Yakakent'te trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi

Samsun'un Yakakent ilçesinde yaya önceliğiyle ilgili farkındalık oluşturmak için İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' etkinliği düzenlendi.

12:28:51 | 2022-09-30


Haberi Sesli Dinle

İçişleri Bakanlığı tarafından, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla bugün ülke genelinde eş zamanlı 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi. Yakakent'te düzenlenen etkinlikte Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin kıyma ile polis ekipleri bilgilendirmeler yaptı. Başkan Kıyma, sürücülere broşür dağıttıktan sonra Erdoğan Cebeci İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde öğrencilerle birlikte farkındalık etkinliğine katıldı.

HERKES BİLİNÇLENECEK
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Amaç ve gaye 'yayalara öncelik' hakkının toplum hafızasında yerleşmesi, ilişki düzeyinin yükselmesi ve arttırılması amacıyla böyle bir faaliyet yürütülüyor. Artık yayanının en önce geçiş hakkı olduğunu bütün sürücülerimizin öğrenmesi gerekiyor. Amacımız, bazı trafik cezaları ile bu işi öğretmek değil, insanlarımızı bilinçlendirmek, bilgilendirmek. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum. Yaya bizim en öncelikli işimiz. Biz de bugün burada bu faaliyeti icra ediyoruz. Hem öğrencilerimizin bilinç düzeyini yükseltecek hem yayalarımız hem sürücülerimiz. Bütün kesimleri bu konuda bilinçlenmiş olacak" dedi.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentkaymakamtrafiköğrenciyaya geçidiyakakent belediyesihüseyin kıymaalaçam kaymakamıyaya