Geri

Yakakent'te örnek proje

Samsun'un Yakakent ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından uygulanan Vefa Projesi ile ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin evleri temizleniyor.

14:22:09 | 2022-06-22


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca uygulanan “Vefa Temizlik Projesi" ile İlçe merkezinde ve mahallelerinde yaşlıların ve engellilerin ev temizliği ihtiyaçları giderilerek yüzleri güldürülüyor.

Yaşlı, engelli ve bakacak kimsesi bulunmayan vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda yaşam sürmelerinin amaçlandığı proje kapsamında bir yıl boyunca belirlenen 38 evde her hafta temizlik yapılıyor.

Yakakent Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Abdüssamed Kılıç, proje kapsamında yaşlılara ve engellilerin evlerinde yapılan temizlik hizmetlerini yerinde incelemek üzere ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

Bu yıl rutin çalışmaların dışında ilçede yaşayan engelli ve yaşlılara yönelik projeler geliştirdiklerini ve hayata geçirdiklerini belirten Kaymakam Kılıç, "Vefa Projesimiz de bunlardan biri. İlçemizde yalnız yaşayan yaşlı ve engellilerimizin evlerinin temizlenmesi için bir proje yaptık. Bu kapsamda iki kişi istihdam edilerek 38 yaşlı ve engellimizin evine düzenli olarak temizliğe gidilmektedir. Vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler almaktayız" dedi.

Evleri temizlenen aileler de, Kaymakam Kılıç'a ve çalışanlara teşekkür etti.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentyakakent kaymakamıprojevefayaşlıtemizlik