Geri

Yakakent'te örnek etkinlik

Samsun'un Yakakent ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Kaymakam Abdüssamed Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, kamu kurumlarındaki idari personel ile siyasi parti temsilcileri ve gönüllerle birlikte çöp topladı.

09:27:36 | 2022-06-06


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Çamgölü mesire alanında etkinlik düzenleyerek çöp topladılar. Etkinliğe Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çiçek, İlçe Jandarma komutanı Yasin Alper Aksu, İlçe Yazı işleri Müdürü Ramazan Çatak, İlçe Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Sevil Dirlik Zaman, Yakakent Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Hasan İslam, ilçe Kaymakamlığı Bilgisayar işletmeni Ersin Can, Ak parti ilçe Başkanı Saliha Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Yardımcısı Selami Evecen ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, çevre gönülleri ve Belediye çalışanları katıldı.

GELECEĞİ DE İLGİLENDİRİYOR
Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, "İnsanlarda çevre kirliliğine yönelik farkındalık yaratabilmek ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’, tüm insanlığın bugününü olduğu kadar geleceğini de yakından ilgilendirmektedir. Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biri çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak, toplumda farkındalığın oluşturulması ve tüm vatandaşlarımızın bu hususta bilinçlendirilmesidir. Bu nedenle, hem birey hem de toplum olarak çevre kirliliği ile mücadeleyi en üst düzeyde tutarak gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak en önemli görevimizdir. Bu hususta, Yakakent'te yaşayan her bireyin sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkı olduğu bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalar ile ilçemizin değerine değer katma gayesiyle çevreyi korumayı amaçlayan her projeyi destekliyoruz" dedi.

YAŞANABİLİR BİR YAKAKENT İÇİN
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, "Bu tarz günler farkındalık oluşturma adına tespit edilmiş özel günlerdir. Başta tüm insanlık olmak üzere biz yerel yönetimler, yılın 365 günü çevre konusunda görevimizi ifa etmeye, bilinçlendirmeye çalışıyoruz. En büyük amcamız güzel şirin ilçemiz Yakakent'i gelecek nesillere daha iyi şartlarda devretmek. Yaşanabilir bir Yakakent için hep birlikte Yakakentli hemşerilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, gençlerimizle doğaya sahip çıkıyoruz. Bugün düzenlemiş olduğumuz 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğimize katılan İlçe Kaymakamımız Sayın Abdülsamed Kılıç, Kamu ve Yerel Yönetim müdürlerimize, Siyasi Parti Başkan ve yönetim kurulu üyelerine, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine, doğa ve çevre gönüllüsü gençlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA


SAMSUNYAKAKENTYAKAKENT KAYMAKAMIABDÜSSAMET KILIÇYAKAKENT BELEDİYESİHÜSEYİN KIYMAÇEVREÇEVRE GÜNÜ