Geri

Yakakent'te kütüphane konuşmaları

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Kütüphane Konuşmaları" başlığı altında başlatılan etkinlik bu kez Yakakent'te gerçekleştirildi.

08:39:56 | 2022-12-01


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yakakent İlçe Halk Kütüphanesi'de "Kütüphane Konuşmaları" etkinliği düzenlendi.

‌İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından öncelikle ükenin geleceği olan çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşların kütüphanelerden yararlanmasını sağlamak, kütüphane bilincini kazandırmak, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve çocuklar ile gençlerin akademik düzeydeki kişilerle buluşmalarının sağlamak amacıyla Yakakent İlçe Kütüphanesi'de düzenlenen etkinlikte Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Bafra Turizm Fakültesi Dekanı Porf. Dr. Yetkin Bulut, Kütüphane Konuşmaları başlığı altında "Bir İstihdam ve Ticaret Alanı Olarak Turizm" konusunda konuşma gerçekleştirdi.

‌Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, "Samsun'da bulunan akademisyenler aracılığı ile Yakakent ilçemizin birikimini şehrimizin insanıyla buluşmasını sağlayan bu etkinlikte, Yakakentli gençlerinin ve halkının ufkunu aydınlatan, onlar ile kütüphane ve kitaplar arasındaki köprüleri daha da sağlamlaştıran bu güzel etkinliği düzenleyen Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine ve 'Bir İstihdam ve Ticaret Alanı Olarak Turizm' konulu sunumu gerçektiren Prof. Dr. Yetkin Bulut ile katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi.

‌Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Sinem Özongan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, İlçe Emniyet Amiri Murat Tan, İlçe Müftüsü Muhammet Salman, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentkütüphanekültür