Geri

Yakakent'te kurban hareketliliği

Samsun'un Yakakent ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Yakakent Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda hareketlilik yaşanıyor.

12:33:24 | 2023-06-24


Haberi Sesli Dinle

Merkez Mahallesi Kocatepe semtine kurulan Canlı Hayvan Pazarı'nda, kurbanlık hayvan satışları başladı. Besicilerle müşteriler arasında sıkı pazarlıkların yaşandığı hayvan pazarı, renkli görüntülere sahne oluyor.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek, kurbanlık satışı yapan besici ve alıcılarla bir araya geldi.

İlçede yeteri kadar kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvan olduğunu belirten Başkan Kıyma "Canlı Hayvan Pazarı'mıza tüm giriş ve çıkışlar kontrol altındadır. Hayvanlarımızın sağlık kontrolleri yapılıyor ve belgelerine bakılıyor" dedi.

Kurbanlık küçükbaş hayvanlarını satmak için pazara geldiğini dile getiren ilçeye bağlı Karaaba Çöküyan Mahallesi'nden Tahir Koca, "Kurbanlıklarımızın büyük bir kısmını sattık, az kaldı. Satışlarımız gayet iyi, Kurban Bayramı'nın birinci gününe kadar satışlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Canlı Hayvan Pazar yerinden sıkı pazarlıkla küçükbaş kurbanlık aldığını söyleyen Nermin Ak da, "İstediğim hayvana uygun fiyata sahip olduğum için mutluyum" diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentyakakent belediyesihüseyin kıymakurbankurbanlıkkurban pazarıkurban bayramısamsunhayvan pazarı