Geri

Yakakent'te Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali büyük ilgi gördü

Yakakent Belediyesi tarafından bu yıl 48.'si düzenlenen Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali, katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Yarışmaların düzenlendiği, konserlerin verildiği ve tonlarca balığın yenildiği festivalde yazarlar da okuyucularıyma buluştu.


09:53:59 | 2022-07-25


Haberi Sesli Dinle

ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI
Yakakent'te, bu yıl 48.'si düzenlenen Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Festival kapsamında kültürel sanatsal gösteriler, imza günleri, balık şöleni, sportif faaliyetler ve konserler düzenlendi. Yakakentlilerin adeta eğlenceye doyduğu festivale çeşitli il ve ilçelerden su sporları yarışmacıları da katıldı.

HEYECAN DORUĞA ÇIKTI
Plaj voleybolu, halat çekme, çuval, yüzme, tek ve çift kürek kayık ile motorlu kayık yarışları, ördek yakalama, yarışı gibi sportif kara oyunları ile heyecanın doruağa çıktığı festivalde en ilgi çeken yarışma ise her yıl olduğu gibi "yağlı direk" ve "ördek yakalama" oldu.

ÇEKİŞMELİ YARIŞMALAR
Yakakentlilerin doyasıya eğlendiği 48. Yakakent Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali'nde 300 metrelik yüzme etabında Sukutay Siy birinci oldu. Çekişmeli geçen gençler ve büyükler halat çekme yarışlarında yarışmacılar kazanmak için ellerinden geleni yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada Liman Balıkçılık Kooperatifi takımı birinciliği elde etti. Günün ilginç yarışmalarından denizde ördek yakalama yarışmasında, yüzücüler ördeği yakalamak için büyük çaba sarf etti. Emir Han Gürsoy denizde ördeği yakalarken, yağlı direk yarışmasında ise yarışmacılar zor anlar yaşadı. 25 yarışmacının katıldığı yarışmada Eren Yener türk bayrağı alarak şampiyon oldu.

RANDOM VE KOLİVA COŞTURDU
Yakakent Türk Somonu Balık Şöleni'nde kömür ateşinde ızgaralarda pişirilen balıklar ekmek arasında katılımcılara ikram edildi. Düzenlenen imza gününde ise Samsunlu Yazar Hasan Yiğit ve Yakakentli Yazar Elif Ebru Batı Wıbreew okuyucularla buluştu. Festivalin final kısmında ise, RANDOM ve KOLİVA grupları sahne alarak Yakakentlileri coşturdu. Festivalin sonunda Yakakent Kaymakamı Abdussamed Kılıç ve Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Başkan Kıyma ayrıca, Random ve Koliva müzik grubu üyeleri ile yazarlar gecenin sonunda Hasan Yiğit ve Elif Ebru Batı Wıbreew'e çiçek takdim etti.

İLÇE TURİZMİNE KATKI
Bu yıl 48.'si düzenlenen Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali'nin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Amacımız, halkımızla bir araya gelerek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Bu nedenle düzenlediğimiz ve ilçemizin sosyo-kültürel yaşamına ve turizmine katkı sağlayan bir festivali daha geride bıraktık. Dolu dolu bir festival yaşadık. Pandemi nedeniyle iki yıl ara verdiğimiz festivale ilginin yoğun olması bizi oldukça mutlu etti. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Haber: Mustafa KAHYA

İŞTE FESTİVALDEN KARELER;

 


yakakentyakakent belediye başkanıhüseyin kıymayakakent kaymakamıabdüssamed kılıçfestivaldenizördek yakalamaçuval yarışmasısomon balığı