Geri

Yakakent'te kadınlara yöresel yemek kursu

Yakakent’te kadınlara yönelik yöresel yemekler kursu açıldı. Yoğun ilgi gören kursta kadınlara coğrafi işaretli Yakakent Mantısı'nın incelikleri de öğretiliyor.

14:41:30 | 2022-04-11


Haberi Sesli Dinle

Yakakent’te kadınlara yönelik yöresel yemekler kursu açıldı. Yoğun ilgi gören kursta kadınlara coğrafi işaretli Yakakent Mantısı'nın incelikleri de öğretiliyor.

Yakakent Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yakakent Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan ayının da gelmesi nedeniyle ilçe merkezinde kadınlara ve ev hanımlarına yönelik Yöresel Gıda Ürünleri ve Yemekleri Kursu açıldı.
İlçe merkezinde açılan kursta öncelikli olarak coğrafi işaretli Yakakent Mantısı ve her çeşit yöresel yemeklerin yapımı gerçekleştiriliyor. Kadınlara yönelik olarak açılan kursa yoğun ilgi olurken, usta öğretici Gülten Uyanık kursiyerleri işin püf noktalarını öğretiyor.

RAMAZAN SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, "İlçemizin coğrafi işaretli Yakakent mantısı vazgeçilmez bir yemek çeşitimiz ve yiyeceğimizdir. Kursumuza 50 kadın ve ev hanımı arkadaşımız katıldı. Kursiyerlerimize hijyen kuralları ve mantı pişirmeyi öğretiyoruz" dedi.
Bu arada, kursa ilk etapta katılan kadınlar hemen işe koyularak, ramazanda evlerinde yiyecekleri ürünleri imal etmeye başladılar. Kursun, Ramazan ayı boyunca devam edeceği bildirildi.

KILIÇ VE KIYMA'DAN ZİYARET
Öte yandan, kurs merkezini ziyaret eden Yakakent Kaymakamı Abdülsamed Kılıç ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmaları yerinde inceledi.
Kılıç ve Kıyma, kursiyerlere her türül desteğin verileceğini söyledi.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentyakakent belediyesiyakakent belediye başkanıbaşkan hüseyin kıymayakakent kaymakamıyakakent mantısıyöresel yemek kursu