Geri

Yakakent'te kadınlara 'meme kanseri' broşürü

Yakakent'te, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından kadınlara Meme Kanseri Belirtileri ve Erken Tanının Önemini anlatılırken, el broşürü dağıtıldı.

12:17:05 | 2022-10-14


Haberi Sesli Dinle

Yakakent'te, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü, her yıl 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Sarıgöl Mahallesi'nde "Meme Kanseri Farkındalığı ve Kendi Kendine Muayene Eğitimi" toplantısı düzenlendi. Yakakent Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, kadınlara Meme Kanseri Belirtileri ve Erken Tanının Önemini anlatarak el broşürü dağıttı.

HER 8 KADINDAN BİRİ RİSKLİ

Yakakent Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sevil Zaman, Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle bir dizi bilinçlendirici program düzenlediklerini belirterek, "Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Meme kanseri tedavisi, özellikle hastalık erken teşhis edildiğinde, yüzde 90 veya daha yüksek hayatta kalma olasılıklarına ulaşarak oldukça etkili olabilir. Meme kanserinde cerrahi, ışın tedavisi (radyoterapi) ve ilaç tedavisi (kemoterapi) gibi farklı tedavi seçenekleri uygulanmaktadır. Her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanma riskiyle karşı karşıyadır." dedi.

KADINLARA ÜCRETSİZ MAMAGROFİ DAVETİ
Bu riski önlemenin ve erken evrede teşhis edilen meme kanseriyle yüzde 100 yakın tedavi şansına ulaşmanın kadınların elinde olduğuna vurgu yapan Sevil Zaman, 40-69 yaş aralığındaki kadınları ücretsiz mamagrofi çektirmek için Yakakent Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezine davet etti.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentmeme kanseritoplum sağlığıhalk sağlığı