Geri

Yakakent'te 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Yakakent'te Gaziler Günü unutulmadı. İlçe protokolü önce Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından gazilerle biraraya geldi.

13:33:21 | 2022-09-19


Haberi Sesli Dinle

Yakakent'te düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü törenine, Kaymakam Abdüssamed Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Alper Aksu, Gaziler ve aileleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma anıta çelenk sunarken, Kıbrıs Gazisi Kubilay Cirit de bir konuşma yaptı.

GAZİLER VE AİLELERİ İLE BİRARAYA GELDİLER
Öte yandan, 19 Eylül Günü'nde Yakakentli gaziler Kaymakam Abdüssamed Kılıç ve Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'yı da makamlarında ziyaret ettiler.


Gazilerle tek tek sohbet eden Belediye Başkanı Kıyma, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere edebiyete intikal eden tüm gazilerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

Gaziler günü nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı askeri personeli de Yakakentli gazileri evlerinde ziyaret ederek aileleriyle bir araya geldiler. İlçe Jandarma Komutanı Yasin Alper Aksu, vatanın bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını feda etmeyi göze alan gaziler ile şehitlerin haklarının asla ödenmeyeceğini belirtti.

Haber: Mustafa KAHYA


samsunyakakentgaziler günühüseyin kılıçabdüssamed kılıç